Barcelona, de meest geliefde bestemming voor een citytrip…

… met de Sagrada Familia, Gaudi, de Rambla en met de grootste moskee van Europa.

Voor dit project viel het oog van de emir van Qatar op “La Monumental“, een historisch gebouw uit 1914.  Het werd gebruikt als arena voor stierengevechten – in Catalonië verboden sinds 2010 – en voor concerten van o.a. de Beatles, Tina Turner, Bob Marley en de Rolling Stones.

Qatar heeft voor de verbouwing tot moskee met bijgebouwen – conferentiezaal, islamitische school, museum en woningen – meer dan 2 miljard US dollars over.  Er zijn plannen voor de toevoeging van een 300 meter hoge minaret.  Ter vergelijking: de Antwerpse O.L.Vrouwentoren meet 123 m.  Kunt u zich even voorstellen wat zo’n mastodont in het oude stadsbeeld zou betekenen.  40.000 Mohammed-volgelingen moeten erin plaats kunnen nemen.
Het is wachten op het groen licht van het stadsbestuur.  De eigenaar, de Balana-groep, zou naar verluidt al akkoord zijn.

De moslims zijn laaiend enthousiast.  Boodschappers van de vrede verkondigen luidkeels dat “de bewoners van Barcelona zullen fier zijn dat de moslims erin geslaagd zijn een oord van pijn (stieren) in een edel centrum te hervormen.”

Moslims als verontwaardigde strijders voor dierenrechten.  Je moet maar durven.

Die mannen zijn wel vooruitkijkend.  Gebouwd als arena voor de stieren, binnen … jaar, nadat het Kalifaat werkelijkheid geworden is, een arena voor de ‘ongelovigen’*.  Alles komt ooit terug in de mode.

Freie Zeiten

*volgens moslim begrippen

Nvdr: Niet omdat wij liefhebbers van stierengevechten zijn, maar wel om u een beeld van La Monumental te geven, plaatsen wij dit filmpje:

FT

3 gedachten over “Barcelona, de meest geliefde bestemming voor een citytrip…

  1. De EU heeft Europa financieel op de knieen gekregen, zodat we nu een makkelijke prooi zijn voor de arabieren. Het lijkt wel opzet.
    Het Théâtre Napoléon in Fontainebleau heet nu ook al Théâtre Cheikh Khalifa Bin Zayed al-Nahyan.

  2. Een 300m hoge minaret? Als dat maar niet met raketaandrijving en een kernkop is waarmee ze New York kunnen bereiken…

  3. Stierengevechten of een moskee : beiden hebben de geur van bloed.

Reacties zijn gesloten.