Anke’s schoenen – episode 7

Eigenlijk moet dit artikel een andere titel dragen.  Want het gaat nu niet om schoenen, maar om benen. 

Een Canadese studente meent dat Anke haar benen ingepikt heeft.  Niet de echte, maar haar symboolbenen.

We snappen heel die heisa niet.  Ik zou ze de kost niet willen geven die met een soortgelijke foto, met al dan niet even of minder appetijtelijke benen, de aandacht willen vestigen hebben op een of ander probleem.  Of gewoon om met de benen te pronken.

Maar ene Rosea Lake, naar verluidt een studente, ziet het anders.  Ze voelt zich behoorlijk op haar lieflijke teentjes getrapt en ze komt eigens daarvoor naar het land der Elio’s en De Witte’s om haar gram te halen.  Alsof een studente het geld en mogelijkheden heeft een wereldreis te maken, een rechtszaak op te starten, hier te verblijven enz.

Gelukkig bestaan er nog filantropen, zoals mode-ontwerpster Rachida Aziz, die uit pure goedertierendheid besliste om Lake daarbij te helpen en zij dient op haar beurt ook klacht in bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

AziraGaan de zaken slecht bij Rachida?  Wil ze een reclamegraantje meepikken?

Hoe geloofwaardig is een Marokkaans-Brusselse moslima  met een moslim kledingzaak in Brussel als suffragette van een blote benencampagne?

Anke Van dermeersch :”Zowel Louboutin als Canadese studente Rosea Lake vergissen zich van vijand. Niet Vrouwen Tegen Islamisering maar de islam discrimineert vrouwen.”

Vrouwen Tegen Islamisering (VTI) neemt kennis van een dagvaarding in kortgeding van de Canadese studente Rosea Lake tegen Anke Van dermeersch, de voorzitster van VTI, i.v.m. de campagne ‘vrijheid of islam’  die recent werd opgestart.  De Canadese studente verwijt Vrouwen Tegen Islamisering voor de affiche van de campagne gebruik te hebben gemaakt van een vrouwenbeen met daarop de gradaties “sharia-conform, gematigde islam, provocatie, slet, hoer, verkrachting en steniging”. Volgens de Canadese studente zou deze afbeelding identiek zijn aan haar oorspronkelijk ontwerp.

Volgens Vrouwen Tegen Islamiseringvoorzitter Anke Van dermeersch is dit niet het geval : “de afbeelding van de Canadese studente was één van de vele inspiratiebronnen maar er zijn er ook anderen.  De VTI-affiche is evengoed afgeleid van een maatbeker of een anatomieontleding van een been. De VTI-affiche verschilt overigens ingrijpend van de afbeelding die door de Canadese studente werd gebruikt.  De vermelding op het been werden anders ingevuld en de nadruk werd gelegd op typische vrouwenschoenen met stiletto die symbool moeten staan voor de vrijheid die vrouwen genieten in niet-islamitische Westerse landen.”

Anke Van dermeersch is van mening dat “de juridische actie van de Canadese studente vooral geïnspireerd werd door politieke tegenstanders van Vrouwen Tegen Islamisering en het Vlaams Belang die met dit proces proberen om de campagne ‘vrijheid of islam’ onderuit te halen.”
Anke Van dermeersch : “De vele processen tegen de VTI-campagne ‘vrijheid of islam’ tonen aan dat de campagne haar doel niet heeft gemist. Het is merkwaardig dat zowel de schoenenfabrikant Christian Louboutin als de Canadese studente Rosea Lake,  die allebei zeggen op te komen voor vrouwenemancipatie, uitgerekend de VTI-campagne ‘vrijheid of islam’ viseren en onderuit proberen te halen. Zowel Louboutin als Rosea Lake vergissen zich van vijand.  Niet Vrouwen Tegen Islamisering maar de islam discrimineert en vernedert vrouwen.”

Morgen om 10.30 uur vindt in het Justitiepaleis van Antwerpen in de Rechtbank van Koophandel het proces Louboutin versus VTI plaats. Anke van dermeersch zal aanwezig zijn en haar Louboutinschoenen opnieuw dragen. Op het proces dat op dinsdag as. wordt ingeleid door de Canadese studente Rosea Lake zal Anke Van dermeersch niet aanwezig zijn aangezien diezelfde dag de opening van het parlementaire zittingjaar in de Senaat doorgaat.

FT

10 gedachten over “Anke’s schoenen – episode 7

 1. Youssef le Blanc van ‘t centrummeke kan een lijst opstellen van politiek niet correcte producten die Vlaams Belangers wel mogen aankopen. Het kind uit Canada laat zich ook voor het verkeerde karretje spannen, de sponsoring van de moslima zegt genoeg.

 2. Mijn vrouw liep 5 min. geleden thuis rond met blote benen en rode slofjes. Ik heb rap de gordijnen toegedaan, men weet maar nooit, tegenwoordig heb je snel een proces aan je – blote – been.

 3. Wat een geleuter over blote benen—- straks nog wat gezever over borsten en ze hebben hun pond vlees weer gehad.
  Ik dacht dat er een beetje meer niveau zat bij Vlaams Belang—twijfelachtig dus ! !

  • De reacties en acties bij de rechtbank zijn tégen het VB, niet andersom.

  • Mark,
   Bij Vlaams Belang denkt men niet luchtig over euthanasie, is men bezorgd over abortus, wil men criminelen hun effectieve straf VOLLEDIG laten uitzitten. Wil men werk maken van een veilige samenleving. Dit getuigt volgens mij van niveau. Iets waar rode, groene, andere links rakkers en islamofoben ‘t schijt aan hebben. Hoewel stjeven en blauwselventen ook in het rijtje passen.

   • Wat ik onder niveau versta heb je daarjuist voor een deel opgesomd.—Voor een deel zeg ik, daar komt wel wat meer bij kijken.—
    Ik ven geen pezewever, maar altijd dat bloot , benen ,borsten erbij geeft toch de indruk van niet erg serieus te zijn. Zo is het bij jullie, zo is het bij de anderen.—–
    Als men boerkadraagsters ,die het gemekker van hun man beu zijn,Moet je voor een stiekum stemmetje van hen een ander charmeofficief bedenken
    die zijn nog niet zo ver om zoals Anke met een paar mooie benen te paraderen.
    Komt wel tenslotte———

  • Geleuter over blote benen, … ik denk het niet .
   Emancipatie!
   De vrijheid van vrouw te kunnen zijn, zonder een of ander kledingvoorschrift van dominantie.(godsdienst)

Reacties zijn gesloten.