Als een ongenode gast zijn tenten bij u opslaat…

Afbeeldingsresultaat voor pax americana… om u buiten te gooien, uw huis op te delen, onderdak te verschaffen aan zijn vriendjes…

… bent u dan een misdadiger als u uw gezin en woning verdedigt?

 

Nochtans is het juist dat wat de VSA zich menen te kunnen permitteren. Niet minder dan 11 (… intussen 12) ongenode militaire bases op het grondgebied van een onafhankelijk land, Syrië.

NAVO-partner Turkije verraadde grote broers militaire bases in Syrië wegens diens steun aan de Koerden.
Het Turkse staats-persagentschap  Anadolu heeft de locatie van 10 Amerikaanse bases in Noord Syrië gepubliceerd; tot op heden waren velen onbekend bij het grote publiek. Dat Turkije dit publiceerde heeft alles te maken met de Amerikaanse steun aan de Koerdische YPG, die Ankara op één lijn zet met de Turks-Koerdische PKK. Na Merkel mogen de VSA delen in de Ottomaanse toorn.

De VSA pogen nu de geit en de kool te sparen.  YPG moet zijn naam veranderen om Erdogan niet voor het hoofd te stoten.

Naast de basis van Al-Tanf thebben de VSA nu minimum 11 permanent bemande installaties op het grondgebied van Syrië – allemaal illegaal.

De VSA zijn “not amused”. Het Pentagon heeft media verzocht de informatie niet te verspreiden om de levens van Amerikaanse soldaten niet in gevaar te brengen.  Mogen we Obama’s toespraak over “no boots on the ground” in herinnering brengen?  Hij stelde immers dat de mensen “are tired of war”, de oorlogen kotsbeu zijn.

Alzheimer in het Witte Huis:

Naar de mening van de Syrische regering en bevolking wordt niet gevraagd.

Turkey’s state news agency exposes US positions in Syria

Tégen de Amerikaanse grondwet, geen oorlogsverklaring, een regelrechte invasie van een onafhankelijke natie:

5 gedachten over “Als een ongenode gast zijn tenten bij u opslaat…

    • Tja. Gabriel had zich intussen gerealiseerd dat er nogal wat Ottomaanse Duitsers voor de SPD stemmen… of stemden. Schadebeperking voor eerdere straffe uitspraken.

  1. Gisteren verklaarde Trump, in het Witte Huis, aan de Libanese Premier Saad Hariri dat Assad niet zal wegkomen met zijn gruwelijke misdaden en vooral niet met het vergassen van zijn eigen bevolking.

    De bemande installaties zullen nu eerst de gaskamers van Assad opruimen, waarna Assad volgt.

Reacties zijn gesloten.