8 miljard euro per jaar naar Prachtlanden

‘Migranten sturen miljarden naar thuisland’

Migranten in Nederland sturen jaarlijks zeker 8 miljard euro naar hun thuisland. Ze doen dat via de bank, maar laten het ook achter als ze het thuisland weer bezoeken, blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

De 8 miljard euro die migranten jaarlijks naar hun thuisland sturen komt voor uit cijfers van de Wereldbank, maar volgens De Nederlandsche Bank is het werkelijke bedrag waarschijnlijk veel hoger omdat niet iedereen het geld via banken of transactiekantoren stuurt.

Weinig sturen geld via de bank
Slechts een op de acht migranten verstuurt geld via de bank en een op de zes via een geldtransactiekantoor, blijkt uit onderzoek van DNB onder 1600 migranten. Het merendeel geeft het geld daadwerkelijk in het land zelf. Bijna tweederde van de ondervraagde migranten neemt het geld mee bij een bezoek aan het thuisland. De helft haalt het in zijn thuisland uit de geldautomaat en geeft het dan aan familie of vrienden in het land van herkomst.

Hoogopgeleiden vaker naar de bank
Opvallend is dat vooral hogeropgeleide migranten minder vaak geld sturen via ‘informele kanalen’ (fysiek meenemen, meegeven of in het land van herkomst uit de automaat halen). Zij kiezen eerder voor banken of geregistreerde geldtransactiekantoren. DNB heeft een voorkeur voor banken en transactiekantoren omdat over het algemeen veiliger en minder misbruikgevoelig is.

Bron: Nl. media

4 gedachten over “8 miljard euro per jaar naar Prachtlanden

  1. …. blijkt uit een onderzoek van DNB. Het Vlaams Blok / Belang zei dit 25 tot 30 jaar geleden al ( waarschijnlijk met andere cijfers ) maar dat waren dan racisten. Het hangt er maar van af wie de bron is, waarmee ik niet wil zeggen dat DNB of het VB ongeloofwaardig zijn.

  2. Tijdens mijn loopbaan heb ik verscheidene aangehouden vreemdelingen gefouilleerd en soms vonden we stortingsbewijzen van de Western Unionbank (Bank van de Post). Uit hun verklaringen bleek dit zeer veel te gebeuren, zonder dat er ook maar vragen bij werden gesteld nopens de afkomst van het gestorte geld.

  3. Nogal wiedes dat er véél geld naar het oorspronkelijk thuisland verzonden wordt, hoe zou het ànders kunnen dat er veel jonge bruidjes mee naar ONS landje komen na hun jaarlijkse reis naar Anatolië/grote zandbak in Noord-Afrika.
    Die ouders in de thuislanden geven hun dochters niet gratis mee hoor.

  4. Ik heb me door een doorgaans welingelichte bron laten vertellen dat er in het prachtland belgië vele vermeende armlastige Marokkanen zijn die hier in evidente aanvaarding van een of andere vorm van geldelijke tegemoetkoming genieten, terwijl zij in hun land van oorsprong eigenaar zijn van een of verschillende eigendommen. En dat deze laatste buiten het gezichtsveld vallen van de belgische fiscus aangezien zij, in tegenstelling tot Nederland, niet in het kadaster zijn opgenomen. Zo ziet ge maar…

Reacties zijn gesloten.