Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWat heeft voetbal nog met sport te maken?

We hebben reeds meermaals over dit onderwerp geschreven. Voetbal heeft niets meer met sport  maar alles met geld te maken.
Om doelpunten te maken heeft men de beste spelers nodig. En de beste spelers kosten handenvol geld. Geld en niets anders is de kern van het hele verhaal. Indien men mij morgen een miljard euro ter beschikking stelt dan zorg ik er b.v. voor om de baas te worden van Ternesse Wommelgem die nu aan de staart hangt in vierde klasse. Zonder probleem zorg ik er dan voor dat we niet degraderen en binnen de drie jaar spelen we in eerste klasse. Anderlecht zal dan eens ondervinden wat het is om een betere ploeg naast zich te hebben en geen enkele kans meer te hebben om nog kampioen te spelen.

Het is onbegrijpelijk dat de supporters van de belangrijkste Europese ploegen dat blijkbaar nog niet hebben begrepen. Maar zelfs in een voetbalwereld waar alles om geld en niets anders draait heeft men de kaarten nu vervalst. Dank zij “justitie” in bepaalde landen, zoals het onze, laat men voetbalploegen toe om verder te spelen zelfs als ze een negatief eigen vermogen aan het opbouwen zijn. Dit is de zuiverste vorm van competitievervalsing. In een vorige bijdrage schreven we over Beerschot A.C. Deze ploeg heeft reeds miljoenen euro schuld en kan alleen overleven en de competitie verder vervalsen dankzij de hulp van de rechtbank. Het is droevig om te moeten vaststellen dat zelf sommige rechters de trappers volledig zijn kwijt geraakt.

Indien wij het voor het zeggen hadden zouden we onmiddellijk de volgende beslissingen nemen:
1.Iedere voetbalploeg met een negatief eigen vermogen kan niet meer aan de competitie deelnemen.
2.Geen enkele speler kan in de eerste ploeg van een voetbalploeg worden opgesteld indien hij niet minstens gedurende twee jaar aangesloten is bij deze ploeg.

Op deze wijze zouden we terug over voetbalsport kunnen spreken.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

1 gedachte op “Men zegge het voort

  1. Men zou beter de TE hoge lonen van spelers ook wat inkrimpen, dat zou al een stap in de goede richting zijn. Iedereen mag zijn kost verdienen van mij, maar laat ons eerlijk zijn, bij vele spelers is het er over ver er over.

Reacties zijn gesloten.