5de Kolonne ook in Schotland

Scottish Traditional Clothing Coloring Page--Wee Gillis Kleurplaten, Kleurboeken, Culturele Diversiteit, Kleuterschool, Papieren Poppen, Activiteiten, Wereldculturen, Gratis Kleurplaten, Rond De Wereld

De Schotse minister van justitie, Humza Yousaf, gaf recent een toespraak in het Schotse parlement waarbij hij sneerde naar het groot aantal blanken in Schotland. Indien hij op deze wijze over een andere gemeenschap geklaagd had – gepigmenteerden, exoten, joden, holebi’s – ze zouden hem met pek en veren verjaagd hebben omwille van onverdraagzaamheid met daar bovenop een proces wegens een haatmisdrijf.

Dezelfde Humza Yousaf, een neo-Schot afkomstig uit het Prachtland Pakistan, heeft nu een censuurwet voorgesteld die niets aan de verbeelding overlaat. Of toch… da’s het enigste dat nog niet strafbaar is: de gedachten en de verbeelding. Zet ze echter niet op je computer, op briefwisseling, op beeldmateriaal, want zelfs het bezit ervan in je eigen huis kan leiden tot een veroordeling volgens het wetsvoorstel.

Yousafs nieuwe wet zou volgende punten omvatten:

  • gevangenisstraf tot 7 jaar voor het kwetsen van gevoelens
  • het criminaliseren van “beledigingen”
  • het “bezit” van beledigend materiaal op je pc wordt qua misdrijf gelijk geschakeld met kinderpornografie
  • politie toegang verlenen tot het volledige sociale media-verleden van de verdachte als “bewijs” van een haatmisdrijf in het heden.

De politie heeft zich tegen dit nieuw wetsvoorstel gekant. Zij stelt dat de nieuwe wet hun werk tot politieke censuurpolitie herleidt en publieke steun voor hun inzet zal ondermijnen.
… wat misschien Yousafs plan is…

Coalition of 20 warns Scotland’s hate crime bill threatens free speech