Zwarte Pieten…

... op de Wit-Russische grens

U kent de beelden. Een paar duizend wereldreizigers willen per se naar het westen. De EU is verontwaardigd. De EU zou hierdoor gedestabiliseerd worden. Raar. Als dat zo is – en we zijn geneigd de EU bij deze beschrijving gelijk te geven, dan moet de EU – én de lidstaten – de ballen hebben het grootste gedeelte van de “beschermingzoekenden” daadwerkelijk uit te wijzen als zij niet voldoen aan de EU-regels. Zoals: afkomstig uit een veilig herkomstland, een veilig land betreden en verlaten hebben op zoek naar betere sociale voorzieningen, het gebruik van een valse identiteit of een crimineel verleden, resp. recent strafdossier… enz. En die kwamen niet via Wit-Rusland. Waarom Merkel zo bejubeld werd bij haar afscheidstournee is ons een raadsel.

Polen geeft Wit-Rusland Rusland de schuld. Men zou hen per vliegtuig overgevlogen hebben. Opzettelijk om de EU te pesten.

Naar verluidt zouden uitsluitend RT-journalisten toegang krijgen tot het Wit-Russische grondgebied:

Politici en media verwijten Loekaschenko dat hij de vluchtelingen naar Wit-Rusland overvliegt om de EU mores te leren. Hoe denkt men in het oosten hierover? Wat geeft men als verklaring?

Daar stelt men dat indien hij dit inderdaad van plan was/is, dan zou men niet over ca. 2500 gestrande vluchtelingen spreken maar over 25000 of meer… dat Loekaschenko zich niet meer verplicht ziet zich aan afspraken te houden als de EU zich daar ook niet aan houdt (sancties). Bij de afspraken zat ook een luik “grensbescherming en de omgang met vluchtelingen”. Loekaschenko houdt ze nu niet meer tegen. Punt. De Wit-Russische luchtvaarmij. vliegt ook naar bestemmingen die door het westen door de oorlogen verwoest werden, waardoor mensen hun thuis kwijt geraakten en hun heil nu zoeken in het westen. Ieder die zich een vliegticket kan veroorloven vliegt met een Wit-Russisch vliegtuig naar Minsk, omdat ze hopen dat deze route gemakkelijker is dan via Turkije en de Balkan.

Der Spiegel publiceerde gisteren een artikel „Flüchtlingsroute über Belarus – Lukaschenko gibt Schleusernetzwerken Schuld für Migrationskrise“. Met citaat:

“Aan de Poolse grens hopen duizenden vluchtelingen op asiel in de EU. Volgens Loekaschenko zijn internationaal georganiseerde mensensmokkelaarsnetwerken hiervan de schuld. De vluchtelingen gebruiken deze structuren en betaalden veel geld om een beter leven in het westen te vinden. Het zijn geen arme mensen. Zij hebben een gat bij ons ontdekt”.

En dat wordt bevestigd door een interview met Loekaschenko in het Russische Tass:

“De transit wordt door hen georganiseerd Ze zetten hen in een vliegtuig, het vliegtuig landt hier, ze worden afgehaald, naar de grens gebracht, over de grens gebracht, en daar door hun eigen mensen (smokkelaars) ontvangen… door Polen, Duitsers, Oekraïeners. En dat allemaal voor geld. In Polen heeft men enkelen van hen al geïdentificeerd. Onder hen geen Wit-Russen en slechts twee Russen. Onder de tientallen “transporteurs” Duitsers en vooral Polen, maar ook Oekraïeners en Litouwers. Een maffiastijl structuur die de transit organiseert. Ze hebben cellen in Duitsland, Frankrijk en andere landen. Ze bellen elkaar op, spreken een afhaalplaats af, worden verwacht. De migranten, die vertrekken niet zomaar zonder plan, die willen naar mensen die in Duitsland op hen wachten. Die hebben daar familieleden, vrienden…enz… Wie denkt dat zij zomaar in het wildweg, zonder voorbereidingen duizenden kilometers afleggen… onzin! Alles is georganiseerd en Wit-Rusland is slechts een etappe op hun reis.”

En ja, men zou dit als leugens van Loekaschenko kunnen wegwuiven, ware het niet dat Der Spiegel dit gedeeltelijk bevestigde. Op 9 november verscheen in Der Spiegel: „Migrationskrise an EU-Außengrenze – Polnische Polizei stoppt deutsche Helfer vor Grenze zu Belarus“. Een citaat:

“Zij wilden hulpgoederen brengen en op de terugweg mensen meenemen. Doch de inzet van Duitse vluchtelingeninitiatieven in Polen kwam reeds voor de EU-buitengrens tot een einde.”

En dat wordt hier in onze media niet vermeld.

Loekaschenko vindt trouwens dat de VSA de schuld dragen van de verhuisdrang der vluchtelingen.

“Westerse landen, vooral de VSA, hebben in landen zoals Afghanistan en Irak oorlog gevoerd. De mensen hadden daar geen levensmogelijkheden meer en gebruiken de aangeboden routes naar Europa om een perspectief op te bouwen.” (Der Spiegel)

En hij waarschuwt voor de inzet van tanks aan de grens (video).

Je kan het Loekaschenko niet kwalijk nemen dat hij een weerwoord wil publiceren. Dat hij een doetje is, zal je ons niet horen zeggen. We vinden echter dat de andere kant van het verhaal ook mag gepubliceerd worden. Vermits hier niemand erover schrijft, doen wij het maar. Weliswaar in telegramstijl. Zonder verdere stellingname.

Eén gedachte over “Zwarte Pieten…

 1. Over 2 belangrijke elementen bij deze invasies, en dus geen “immigraties”, wordt er niet gesproken.
  1. Oorzaken : Deze zijn voor een groot deel te vinden bij het Oded Yinon plan van de duivel in Tel Aviv. Een plan dat al meer dan 40 jaar zorgt voor dood en vernieling in het Midden Oosten en Noord Afrika. De daaruit volgende invasies zijn dan ook geen toeval, maar zijn gepland en passen perfect in het volgende plan.
  2. Het Coudenhove Kalergi plan. Dit is er op gericht de blanke bevolking van de Europa te vervangen door een geïmporteerde soort, waaruit dan een bastaardsoort moet volgen met een IQ van maximum 90, maar lager is nog beter.
  Voor de uitvoering van beide plannen zitten er in de EUSSR en daar rond, overal handlangers & verraders, die meewerken aan de ondergang van onze Westerse beschaving. Dezelfde die ook meewerken aan de Covid 19(84) samenzwering en aan Agenda 21 -30.
  Afgezien van het doel van het Coudenhove Kalergi plan, zijn er dan tal van organisaties en maffia’s die ondertussen grof geld verdienen aan deze invasies.
  En deze invasies, waarachter dan de 2 Olifanten in de kamer schuil gaan, gaan dan gepaard met een nooit geziene psychologische oorlogsvoering waarbij alles wordt uit de kast gehaald om het verzet tegen de invasies te neutraliseren.
  Een beperkte opsomming van de wapens(sic) : de strijd tegen het “rechtsextremisme, racisme, seksisme, antisemitisme, xenofobie, nazisme, fascisme, haattaal, nep nieuws…enz…”. De waarheid hierover is dan ook strafbaar gesteld, zodat de daders veilig zitten.. De “woke” en “cancel cultuur”, zijn nu de officiële dogma’s geworden, die heilig zijn verklaard, en aanbeden dienen te worden als het “Gouden Kalf”.
  En het verzet … dit is beperkt tot een kleine minderheid. Het overgrote deel, ziet niets… en wil de waarheid ook niet kennen, en verkiest leugens te horen, die ze toch zo graag hoort. Ze luistert liever naar “valse profeten”, die de mond vol hebben over verdraagzaamheid, beschaafdheid, beleefdheid, begrip, e.d. die er in feite enkel op gericht zijn om het verzet in de kiem te smoren. We zijn hier dan ook getuige van een collectieve zelfmoord. Een analyse van een “kenner” :
  „Toleranz ist die letzte Tugend einer untergehenden Gesellschaft“ — Aristoteles

Reacties zijn gesloten.