Zwarte Piet weert zich

Afbeeldingsresultaat voor zwarte piet geweerIn Nijmegen gaat een aantal Zwarte Pieten maandag aangifte doen tegen Sylvana Simons wegens opruiing en haatzaaierij.  Dat heeft Nijmegenaar Andy Tuasela via zijn Facebookpagina bekendgemaakt.

Tuasela hoopt dat er maandag 21 november om 12.30 uur zoveel mogelijk mensen naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat zullen komen om de aangifte te ondersteunen met een demonstratie. (Uit: Hart van Nederland)

zwarte piet2Wie zeurt krijgt een beurt
Sinterklaas is weer in ons land en zoals je wellicht ook wel weet zijn er nog genoeg Zwarte Pieten over voor dit kinderfeest. En daar is ex-VJ van TMF Sylvana Simons, want overal waar ze uitgenodigd wordt zit ze te verkondigen dat de Nederlandse overheid juist racisme in de hand speelt. Is natuurlijk allemaal uit de koker van de politie partij denk, maar die hebben nog een paar andere dingen die ze graag anders willen zien. Zoals een andere naam voor de Coentunnel en een heuse racismepolitie. Sylvana krijgt als het ware voor het kinderfeestje Sinterklaas de spreekwoordelijke Zwarte Piet toegespeeld en veel mensen zouden haar graag zien vertrekken. St. NicoGold vindt dat “Zeurpiet” Sylvana iets anders moet krijgen om een ander toontje te zingen, namelijk wie zeurt krijgt een beurt. En daar heeft hij dan ook een carnavalsliedje van gemaakt. Kan beneden de rivieren waar Zwarte Piet gewoon nog lekker donker is best een carnavalskraker worden!  Lees meer…
Afbeeldingsresultaat voor facebook logoOp facebook vindt u de vrije meningsuiting in het kwadraat.  Een voorbeeld:
Ik ben absoluut geen racist maar ik ben het zat. Ik zeg dit één keer en daarna zeg ik er niets meer over.
Ik heb namelijk zo’n gruwelijke hekel aan mensen die alles in Nederland racistisch vinden.
Het wordt van kwaad tot erger. De Marokkaanse gemeenschap voelt zich gediscrimineerd omdat het programma ‘Opsporing Verzocht’ teveel items toont waarin de daders van Marokkaanse afkomst zijn. De programmamakers zijn gevraagd om minder daders van die afkomst op televisie te laten zien. Moeten zij smurfen laten zien dan?
De woorden ‘negerzoenen’ en ‘zigeunersaus’ mogen ook niet meer. De Jodenkoeken hebben zich inmiddels verstopt. Die voelen de bui al hangen; zij zijn vast en zeker de volgende slachtoffers.
De kwestie ‘Zwarte Piet’ vind ik helemaal diep triest. Hoe durven enkele gefrustreerde een kinderfeest zo te vergallen? Dacht ik een paar jaar geleden nog dat het een grap was om Zwarte Piet een andere look te willen geven. Nu is inmiddels de kwestie dusdanig op de spits gedreven dat volwassenen met elkaar op de vuist willen gaan tijdens de intocht van Sinterklaas. En hoe zit het dan met hun voorbeeldrol die ze de kinderen zouden moeten geven? Het doel heiligt de middelen, blijkbaar. Zwarte Piet moet verboden worden en om deze mening kracht bij te zetten, moet er gemept worden. Ik heb hier geen woorden voor.
Begrijpen die mensen dan niet dat ze juist door dit gedrag discriminatie in de hand werken? Dat het merendeel van het Nederlandse volk de grens van tolerantie heeft bereikt nu zelfs een traditie aangepast moet worden voor een paar tere zieltjes?
Een nieuw dieptepunt is bereikt. De Efteling is in gesprek met leden van de actiegroep Stop Oppressive Stereotypes, omdat die groep vindt dat het attractiepark iets moet doen aan enkele racistische stereotypering van enkele attracties. Als je jezelf ergens aan stoort, dan blijf je toch lekker thuis?
Ik ben er klaar mee! Hebben die mensen niets beters te doen? Ze zeiken om te kunnen zeiken.
Ik heb het helemaal gehad met die azijnpissers. Ik vind dat mensen die zich niet willen aanpassen of die anderen hun wil willen opdringen ergens naar toe moeten gaan waar geen Sinterklaas gevierd wordt, waar geen efteling is, waar geen kinderliedjes gezongen worden, waar geen lekkernijen zijn enz.
Ik weet zeker dat heel veel mensen het met mij eens zijn. sylvana is echt niet goed bij haar hoofd”
Sylvana beoordeelt dus mensen op hun huidskleur, precies wat ze haar tegenstanders verwijt.

 

.

Eén gedachte over “Zwarte Piet weert zich

  1. Mijn lievelingssnoepje als jonge gast waren “negerinnentetten” Het was een grote pralin gevuld met witte room met een sjoep erop…zouden die nog te krijgen zijn .
    Wat die kwelduivel van onze zwarte Piet betreft . Ze zouden haar een paar lessen in geschiedenis moeten geven . De grootste slavendrijvers waren de Islamieten en heel NL stikt ervan . Trouwens ik las onlangs dat de naar geld stinkende sjeiks nog altijd vrouwen en meisjes kunnen kopen , zoals op de vogelenmarkt van IS een tijdje geleden . Dan liggen ze hier te zagen om een kinderfeest naar de knoppen te helpen

Reacties zijn gesloten.