Zwarte mag het land niet in

Ondanks een landwijde bekendheid, een enorme geliefdheid, een tijdelijk arbeidscontract en een retourticket op 7 december, zou een zwarte het land niet binnen mogen omdat dit… racistisch is.

Onze redactie pleit voor de terugkeer van een zwarte man, die in ons land méér dan welkom is.  Daar zijn we zelfs niet bij het Spionnencentrum voor ten rade gegaan.  Het gaat dan ook niet om eender welke zwarte, maar wel om Zwarte Piet.

In Nederland is weer de hetze begonnen over de knecht van Sinterklaas.  De linkse strijdkrachten zien in Zwarte Piet een kenmerk van de traditionele discriminatie en uiting van racisme.  Er komt zelfs een hoorzitting waarvan afhangt of de ‘blijde intrede’ van de Sint op 17 november in Amsterdam in het gedrang komt.  De klager argumenteert dat “in het jaar van de slavernij” er geen plaats is in Nederland voor ‘beledigingen en discriminatie”.

Deze discussie is ook bij ons al jaren aan de gang.  Het kruis van de bisschop wordt waar mogelijk  van zijn mijter verwijderd, kerstmis werd winterfeest, Brussel plaatste een electronisch flitsend onding op de Grote Markt, kerststalletjes worden beschadigd of leeggeroofd, kerken worden gedegradeerd als opvanghuis van illegalen… Alles wat aan ons cultuur-historisch verleden herinnert, moet vernietigd worden.

Alleen de geschenkenregen naar alle verrijkers mag blijven.  Die heeft geur noch kleur.  Geld stinkt immers niet.

Voor geschenken knijpt Hare Majesteit een oogje toe

FT

Bron: Parool

Lees ook dit

 

4 gedachten over “Zwarte mag het land niet in

  1. Ik dacht altijd al dat zwarte piet een blanke was. Dat hij gewoon zwart werd van door de schouw te kruipen. Waarschijnlijk zal Youssef le Blanc van ‘t centrummeke het mij wel eens komen uitleggen. Maar volgens mij reukt het naar omgekeerd racisme, net zoals in Zuid Afrika.

  2. De oplossing is nochtans simpel: draai de rollen om: laat zwarte piet de baas spelen over de sint, en Links ziet ineens totaal geen racisme meer.

    • Dus, als we het goed begrepen hebben, een zwarte Sint, met blanke knechtjes. Die krijgt in Zuid Afrika onmiddellijk applaus.

    • Dat is goed gevonden , Sint Niklaas als hulpje van Zwarte Piet .! In een oogwenk al het racisme van de baan . Er zijn veel combinaties mogelijk ! Bijvoorbeeld , Youssef Le Blanc met als ondergeschikte een vuile rechtse racist , of Mohamed de profeet met als slaaf een Christenhond . Wat denk je van de voorzitter SPa of SP met aan de leiband iemand verkleed als Filip Dewinter.
      Het zou in ieder geval onze Islambroeders gunstig stemmen. Maar wat voor speelgoed zou hij in mijn schoentje achterlaten ,behalve een Koranboek , een scherp mes als hulpmiddel om de Islam te predikken ? Een grote mecano-doos “de kleine terrorist ” voor het zelf maken van allerlei springstoffen . Voor de meisjes een mooie burka en een roede voor als ze stout zijn of zich niet willen onderwerpen . In ieder geval ” Zie ginds komt de stoomboot !” of ” leg wat in mijn laarsje , dank U…..” enz , is naar mijn gevoel voorgoed voorbij !

Reacties zijn gesloten.