Zongebruinde Angela Merkel

Angela Merkel is zes maanden oud.  Ze woont in een “vluchtelingenhuis” in Hannover.  Ze is het derde kind van Ophelya Adé (26) uit Ghana; haar ouder zusje Josephine “vindt Duitsland goed”.  Het is ons een raadsel dat men bij de inschrijving van een geboorte meteen ook een vreemde achternaam kan eigen maken.

Welke reden haar moeder had om te “vluchten” konden wij niet achterhalen.  Misschien riskeerde ze haar leven als lesbienne…  Alle gekheid op een stokje, de bezetters laten zich door hun vluchtelingenmiserie niet weerhouden van te kweken als konijnen.  Een verzetje onder de lakens – om de miserie te vergeten, menen de Gutmenschen. Niet te verwarren met “in ‘t verzet” gaan.  Daarbij wordt niet gekweekt.  Integendeel.  Het lijkt wel of we met de komst der bezetters impotent of steriel geworden zijn.

FT

20Min.onLine

3 gedachten over “Zongebruinde Angela Merkel

  1. De reden waarom haar vader, dominee en theoloog, in 1954 van Hamburg naar de DDR vluchtte -samen met vrouw en de enkele maanden oude Angela – kennen we wel : een drang die hij niet kon weerstaan om zijn geloofsgenoten te vervoegen en Angela op te voeden te midden van de enige en echte waarheid.

Reacties zijn gesloten.