Onderschat de importsecretaris niet!

Archieffoto: bij het vrijwillig vertrek van asielzoekers

Stilzitten is niet aan hem besteed.  Eén vat vol dadendrang.  Zijn hersenpan staat continu op overbelast.  Inventief omgaan met vakkrachten.  Verhinderen dat ze onze arbeidsmarkt compleet inpalmen.  Hij gaat nu tijdelijke opvangplaatsen laten bouwen.  Zeer verstandig!  Je moet hen niet de illusie geven dat ze allemaal bij het leger welkom zijn of dat er zoveel leegstand is in hotels.  Tenslotte is het zomerseizoen en dan valt de Vlaamse kust en de kunststeden – nochtans de grootste aantrekkingspleisters voor tropische medemenschen – weg als menswaardige opvangplaats van de interim arbeidskrachten.

Met de bouw van de tijdelijke woningen kan hij meteen zijn ministeriële collega’s van “Welzijn” en “Onderwijs” gelukkig maken.  Binnen een jaartje – als de tijdelijke gasten teruggekeerd zijn naar huis – kunnen ze een nieuwe bestemming krijgen als een even tijdelijke opvang van halsstarrig in leven blijvende ouderen en als klaslokalen.

Nochtans heeft hij een schitterend idee om de reizigers-van-over-zee te ontmoedigen.  Wat meteen de opdrachtenboek van De Nul en Deme zou voorzien van heel wat werkgelegenheid.

‘Verbreed Middellandse Zee om bootvluchtelingen te stoppen’
Minister van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zal bij de VN-Veiligheidsraad een mandaat vragen om de Middellandse Zee te verbreden. Die ingreep moet bootvluchtelingen ontmoedigen om de oversteek naar Europa te maken.

Afrika is ten slotte groot genoeg en een behoorlijk deel van de bevolking van het Afrikaans continent bevindt zich reeds in Europa.  Hebben ze zo’n uitgebreid grondgebied niet meer nodig. De bedreigde vissoorten krijgen meer plaats.  Het vrachtverkeer kan zonder snelheidsbeperking de west-oost en oost-west vaargeul volgen.  Geen noodstop voor zwalpende luchtmatrassen. Alles verloopt vlotter.   Francken wil in een beginfase slechts een stuk uit Libië happen.  Het is afwachten op de reactie van de VN en de omliggende landen.

Mocht de importsecretaris nog een ideetje van onze redactie willen voorleggen:  verzink de eilanden Malta, Lampedusa en Sicilië in de Middellandse Zee.  Zet Erdogan in boven  Kos, Chios, Agathonisi, Samos en Lesbos.  Risicobeperking.

Meer weten?  Klik op “langeafstandszwemmen”.

FVE

8 gedachten over “Onderschat de importsecretaris niet!

 1. Alles zinloos zolang we open grenzen hebben. In D alleen al worden de poorten opengezet voor ca 1 miljoen migranten per jaar, en zelfs voor AFGEKEURDE asielzoekers worden nu nieuwe huizen gebouwd, kostprijs in Beieren alleen al ca 3 miljard. Moet er nog zand zijn?

 2. Momenteel krijgt iedereen die in Duitsland de woorden : asiel, racist en nazi kan zeggen buiten onderkomen en verwarming tussen de 287 en 359 euro cadeau. Die 359 is voor alleenstaanden, de 287/per kop bij gezinsvorming.

   • @ Lovenaar,
    Iets anders.
    vermits ik nieuwsgierig van aard ben vroeg ik me af waar dat pseudoniem vandaan kwam. Vind nu dat mijn frank wat laat gevallen is : jij bent een Leuvenaar.

    • De redactie kan niet anders dan reageren op wakkere Anna, die in werkelijkheid Wendy heet. Men noemt dit discrete ondersteuning van een indiscreet profiel. Zo heeft Lovenaar – voor zover ons bekend – via de poetsvrouw van zijn schoonmoeder wel connecties bij Stella maar is hij woonachtig in het charmante Heers. René van Thailand is de voormalige beenhouwer in het lieflijke St. Job-in-‘t-Goor. En de onmisbare Frans woont in Scherpenheuvel. En Walter is gewoon Walter, bij God en klein Pierke bekend. De Fikken weet iedereen die Angeltjes volgde wonen aan de Vlaamse kust.

    • Anna,
     Ik “woon” in Leuven, en de schuilnaam “Loven-aar” verwijst naar de oorspronkelijke benaming van Leuven, en dat is :”Loven”.
     De benaming “Leuven” is in feite afgeleid van het franstalige “Louvain”.
     Voor de rest heb ik ook geen “schoonmama” en drink ik ook geen stella!!
     Hopelijk is hiermede de “nieuwsgierigheid” bevredigd.

 3. Ik klem vandaag mijn kaken op elkaar en zal dus mijn mening ventileren in de context.
  Wat opvalt is dat overal in eurabia bezuinigd wordt op alle departementen en niet toevallig is het het vaakst snijden in de sociale sector waar weduwen, wezen gehandicapten en mensen die echte noden hebben het zwaarst getroffen worden.
  Ook over heel eurabia is er een nood aan sociale woningen voor behoeftigen en wat blijkt…?
  Als het over de islamieten invasies gaat is er geen gebrek aan geld integendeel, is er geen gebrek aan leegstaande gebouwen zoals voormalige kazernes of woningen van defensie personeel (Duitsland is daar het sprekend voorbeeld van) en worden er kosten noch moeite gespaard om hulp te voorzien.
  Het ongerijmde is dat de kiesintenties dezelfde blijven met als resultaat dat die partijen aan de macht blijven die de islamieten invasies faciliteren.
  Ik weet dat de doorsnee kiezer beter buiten het kieslokaal zou blijven maar wat ik niet begrip is dat er geen enkele verandering komt in de kiesuitslag jaar na jaar.
  Ook weet ik dat de doorsnee kiezer de actualiteit zappend volgt (dwz) het sensationele op de eerste plaats en relevante info over “moeilijkere onderwerpen” als (geo)politiek of buitenlandse betrekkingen om er een paar te noemen wegzapt wegens “te saai” of geen interesse.
  Toch kan zelfs de slechts geïnformeerde kiezer niet om de onaangename waarheid heen dat de islamieten het Avondland aan het innemen zijn, blijft mijn vraag waar komt de stupiditeit vandaan om te doen alsof er niks aan de hand is…
  Twee weken terug mijn gebuur zijn dochter met man en kinderen op vakantie naar Turkije “want het is toch goedkoop”…
  Het OUDE Europa is zich aan het transformeren naar eurabia en geen mens kan het nog stoppen en nog zijn er die Geert Wilders “toch te extreem vinden” (vorige week nog gehoord van mensen die ik goed ken).
  Mijn oplossing (“de Russische”) dus letterlijk uit europa knallen vinden ze “schokkend”…tja kop in het zand en het waait over denken ze.
  De schoft die in Vlaanderen verantwoordelijk is voor de islamieten invasie gaat nog meer plaatsen voorzien, ik hoor geen zuchtje van de talloze verenigingen die zich ontfermen over echte hulpbehoevenden dat er nood is aan opvang of geld, nee ook deze hebben zich naadloos aangepast aan de multikul en zeggen dat er veel hulp nodig is voor “arme vluchtelingen die voor hun leven moeten vrezen”.
  De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens en dat is wat wij dagdagelijks zien.

 4. In Mecklenburg in de plaats Jamel was een strijdend kunstenaarskoppel neergestreken. Strijdend voor vrijheid en tegen rechtsextremisme. Ze kregen met zowat het ganse dorp ruzie door die strijdbaarheid van hen, maar door correct denkenden werden hun prijzen toegeworpen voor hun kunst en strijdbaarheid.
  Brand nu toch hun niet gebruikte schuur af, zeker. Brandstichting wordt door de correct denkende geroepen. Normaal stelt een verzekeringsmaatschappij een onderzoek in of het hier misschien niet om een verzekering fraude zou kunnen gaan omdat de strijdende kunstenaars graag in de belangstelling kwamen of financiële behoeften hadden. Nee, volgens de heer burgemeester van Jamel is het natuurlijk het werk van rechtsextremisten. Bewijs heeft hij daar niet voor nodig, hij zag het in zijn glazen bol.
  Wat zijn die rechtsextremisten toch brave lieden. Bij linksextremisme was het woonhuis in vlammen opgegaan en zou het koppel er misschien niet zonder lichamelijke letsels van afgekomen zijn.

Reacties zijn gesloten.