Zogezegd

“De traditionele partijen zijn irrelevant geworden”... iemand moet het zeggen😋

Prof. Hendrik Vuye in De Afspraak

“De schrijnende vaststelling is dat Vlaams Belang van alle partijen zich het vaakst van zijn menselijke kant heeft laten zien... Als er één cliché is dat ik absoluut overboord wil kieperen, is het dat een democratie zou betekenen dat je móét samenwerken met een partij die wat stemmen heeft gewonnen. Tegenover die ene Vlaming die voor Vlaams Belang stemde, staan vier Vlamingen die zondag met een slecht gevoel zijn gaan slapen. Een democratie vorm je nog altijd met een meerderheid. Wat mij betreft mag het cordon sanitaire vallen, het zal alleen zonder mij zijn...

Nvdr: “Wat stemmen gewonnen”. De CD&V heeft wat stemmen verloren. Een kniesoor die daarover valt.

Sammy Mahdi – Verkiezingsslogan ‘Wij eisen redelijkheid‘ (Nvdr: tjeef)- in De Morgen

4 gedachten over “Zogezegd

 1. Paar vaststellingen:
  Overal hebben de rechts nationalistische partijen in (wat ooit Europa was) goed tot zeer goed (of ingeval in Vlaanderen DE partij en in Italië de Lega van Salvini UITMUNTEND) gescoord..
  De enige bekommernis van de mainstream is of het cordon sanitaire zal sneuvelen, wordt er over DE partij gesproken valt in dezelfde zin altijd weer “valt het het cordon sanitaire”.
  Deze morgen op deredactiebe van de openbare omroep BRT de “pennenvrucht” gelezen van De Vroey Bert, een “journalist” die nog nooit één positief woord heeft geschreven over rechts in Vlaanderen en bij uitbreiding in Europa.
  In zijn geschrijf is hij duidelijk de trappers kwijt en spuit met vitriool over de opmars van rechts- nationalistisch (anti eu), hij bestaat het zelfs meisje Marine Le Pen’s overwinning(*) die het schertsfiguurtje Macron in het stof laat bijten voor te stellen als “een symbolische slag”.
  Het enige dat ik mij afvraag gaat De Wever Bart tonen dat hij ballen heeft en niet zwichten onder de druk van alles en iedereen om toch maar niet dat cordon sanitaire open te breken, ben curieus.
  (*) nooit eerder heeft een Franse president dit overkomen, Macron is dan ook (in mijn ogen) niks van een staatsman laat staan president, gewoon een snulletje die zich naar boven heeft gelikt.

 2. Ook dit zegde Hendrik Vuye: “Bart De Wever is volop bezig met het Vlaams Belang dood te knuffelen. Hij is zogezegd bezig met wat men in de Vlaamse Beweging benoemt als Godsvrede (samenwerking en verdraagzaamheid tussen alle Vlaams-nationalisten, red.). Nee, hij wil ook niet regeren met Vlaams Belang, maar hij wil dat jullie (de traditionele partijen, red.) het nekschot geven.”
  Bron: Sceptr.

 3. De afspraak dat is het programma waar dat rukkertje het voor het zeggen heeft die liever een islamitische slachter uitnodigd om zijn boekje te kunnen promoten en is hetzelfde rukkertje dat een notoir antisemiet laat neuzelen.
  In feite heb ik met bovenstaande alles gezegd, maar wist niet dat die “jongerenvoorzitter” van de tsjeven een islamiet was, geen tv in huis mis je soms nog wat duiding 🙂
  Heb dat rukkertje zijn programma één keer bekeken (op het www) toen hij die islamietenslachter liet oreren en kon alleen maar vaststellen dat dat rukkertje met glazige ogen zat te gluren naar die islamieten slachter.
  Voor zoverre het niveau van wat ooit nog een vak was in Vlaanderen toen er nog echte journalisten waren met ballen ipv pindanootjes als dit rukkertje. Hoewel hij heeft veel soortgenoten in de mainstream allen verworden tot antisemitische rukkers die geilen op islam en klimaat hysterie en spuwen op onze Joods-Christelijke wortels en al helemaal als je rechts nationalistisch bent.

 4. Ik heb tot nu toe,blijkt nu uit zijn uitspraken,een,ten onrechte, onredelijk vertrouwen gehad in Prof Vuye.
  Hij,als specialist,weet goed genoeg dat,indien men dit momentum laat verloren gaan er geen enkele kans meer is om Vlaanderen onafhankelijk te maken.
  Iedereen wist,op basis van de federale grendels,dat dit heel moeilijk,zo niet onmogelijk, zou zijn,indien men niet aan hetzelfde zeel trekt.
  Dat een dergelijke,uit de partij(NVA) gezette figuur nu ineens kleur bekent lijkt mij dan ook betekenisvol aangaande de strategie die zal gevolgd worden.
  Een kopie van de regeringsvorming na de vorige verkiezingen dient zich dan ook aan.
  Ik vraag me dan ook af voor welk bord linzensoep hij nu uiteindelijk is bezweken,het ziet er niet goed uit voor de Vlamingen .

Reacties zijn gesloten.