Wat betekent de “C” in CD&V nu ook weer?

Afbeeldingsresultaat voor sammy mahdi moslim De “V”  werd al geschrapt; de “C” mag ook in de multiculturele vuilbak. 

De tjeven hebben immers een nieuwe ‘Verlosser’ gevonden.  Bij Wikipedia kan men vernemen dat “een Mahdi een verlosser is of een bevrijder die op basis van profetieën aan het einde der tijden wordt verwacht door sommige islamitische stromingen. De komst van de Mahdi is een van de grote gebeur-tenissen die aan de dag des oordeels vooraf zullen gaan, een van de eschatologische symbolen.”

De volgende generatie christen-democraten staat in de startblokken.  Met de nieuwe jongerenvoorzitter twee vliegen in één klap voor het toekomstproject:  noch Vlaams, noch christelijk.

Sammy Mahdi, de voorzitter van CD&V in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, is zaterdag verkozen tot nieuwe nationaal voorzitter van JONGCD&V.

Jong CD&V liet zich vorige week op het CD&V congres horen. Herfederalisering mag geen taboe zijn, zo klonk het.

“Als we zo tot een homogener beleid kunnen komen, waarom niet? Je moet weten: als jongeren hebben we nooit de Vlaamse ontvoogdingsstrijd meegemaakt”, beaamt Mahdi.

Dat helpt bij een ontspannen houding tegenover de staatshervorming. “Een open debatcultuur is belangrijk”, vindt Mehdi. “Herfederalisering is geen doel op zich, maar stel dat bij gesprekken over de staatshervorming blijkt dat het logischer is om bepaalde zaken te herfederaliseren, dan moet dat kunnen.”

DS

 

4 gedachten over “Wat betekent de “C” in CD&V nu ook weer?

    • Als je in de politiek zit voor het geld dan moet je zeker de spa kiezen, eigen zak eerst.

  1. Ik heb een e-mail gestuurd naar het hoofdkantoor van CD& V, en gevraagd
    waarvoor de “C” nog staat, en of ze nog Christelijk zijn.
    Het antwoord was ” CD&V is niet meer Christelijk, en de C moet u nu interpreteren als Sociaal “.
    Als ze het zelf al zeggen.

  2. Laten we het vrijelijk gebruik van de parochiehuizen afschaffen voor de afgeleiden van de (C)(D) & (V) en hen een treffelijk huurgeld laten betalen. Ik zie geen reden waarom de gemeenten nog zou betalen voor deze ondemocratische instellingen en hun vele onderafdelingen. Ik begrijp dat de gemeenten deels moeten instaan voor het onderhoud van kerken, doch niet voor het onderhoud van ACW-afdelingen.

Reacties zijn gesloten.