Zogezegd

MM900236531[1]Zogezegd

“Was ik Vlaams-nationaal gezind (quod non), ik zou de verkeersellende van Brussel exploiteren tot de laatste morzel neerstortend beton.

Want Brussel mag dan nog zo veel de hoofdstad zijn van Vlaanderen, we weten allemaal dat de Franstaligen er uit alle macht de baas proberen te spelen.

Dus: Honderd miljoen zei u? Geen probleem, maar dan gaat u de taalwetten nu eens eindelijk streng toepassen, tot in het geringste loketje. En een beetje snel, die wetten van het Belgische volk zijn bijna even oud als de Stefaniatunnel. O ja, nog dit: we komen eerst controleren, pas daarna krijgt u de centen.

Nog tweehonderd miljoen? Geen enkel punt, maar dan moet u vooraf alle politiezones samenvoegen.

Nog driehonderd miljoen, wegens dreigend verkeersinfarct? We begrijpen het probleem. Die miljoenen komen eraan, op één voorwaarde. U fusioneert alle gemeenten, alle negentien, gesnopen, zodat gewest en stad samenvallen.”

Geert Van Istaendael, ‘quod non-flamingant’ in De Morgen

Nvdr: Wij hebben een ander ideetje.  Als ze nu de geraamde kostprijs van het geplande nieuwe voetbalstadion – 200 à 300 miljoen … hoeveel in werkelijkheid?… – eens gebruiken voor het herstel van de Brusselse tunnels…  Dat stadion hebben we niet echt nodig.

Volg bruggetje naar opiniestuk van Bart Laeremans: Rode loper voor de verBrusseling Noordrand

en naar Eurostadion dreigt Brusselse Ring te verstikken

1 gedachte op “Zogezegd

  1. Nog eenvoudiger , voor elke eurocent die ze krijgen kopen we waalse grond aan KI waarde. deze grond bij Vlaanderen voegen en 100 % Vlaams maken. Na X aantal jaar is heel belgië Vlaams.

Reacties zijn gesloten.