Zit Poetin achter het GeenPeil-referendum in Nederland?

Bij al de heisa over de vermeende betrokkenheid van Poetin bij de poloniummoord op Litvinenko zouden we dit bijna vergeten:  de CIA  onderzoekt of Poetin het GeenPeil-referendum over het associatieverdrag met Oekraïne gefinancierd heeft.

De Britse Sunday Telegraph citeert een anonieme Amerikaanse bron waarin de organisatie van GeenPeil verdacht wordt gemaakt. GeenPeil heeft met succes een referendum afgedwongen over een verdrag tussen de EU en Oekraïne. Dat verdrag moet nauwere samenwerking met Oekraïne mogelijk maken. GeenPeil is tegenstander van het verdrag en zou volgens de anonieme Amerikaanse bron argumenten gebruiken ‘die erg lijken’ op Russische propaganda, een nogal schimmige verdachtmaking.

Thierry Baudet, één van de initiatiefnemers van GeenPeil maakt zich nog geen zorgen dat hij straks Amerikaanse spionnen achter zich aankrijgt: “Ik vind het vooral hilarisch. Ik heb nog nooit één cent gezien van welke buitenlandse organisatie dan ook. Dit lijkt vooral op een heksenjacht tegen Rusland. Blijkbaar moet je wel bondgenoot zijn van Rusland, als je eurosceptisch bent. Zo zit de wereld niet meer in elkaar”, aldus Baudet.  Meer…

4 gedachten over “Zit Poetin achter het GeenPeil-referendum in Nederland?

 1. ‘k Zal eens horen of de Russische ambassade mijn nieuwe PC wil financieren.

 2. Ala ik me niet vergis was Oekraine toch een deel van Rusland . Wat hebben de “rampen van Europa” nu te maken met Rusland . Ik kan mij niet voorstellen dat een bepaalde Amerikaanse staat zich zou afscheuren van de joe-es-ee. Gaan de Rampen van Europa zich dan ook bemoeien ! Vandaag of mogen , als dat zo verder gaat ben ik in staat een vlammende brief te schrijven naar Junckers , dan zal hij weten hoe laat het is !

  • René, Oekraïne was wel in de praktijk een onderdeel van de USSR of Sovjet-Unie (niet van “Rusland”) en was slechts theoretisch een zelfstandige republiek. Wegens die zogenaamde theoretische zelfstandigheid had Oekraïne in de Sovjettijd ook een “eigen” zetel in de Verenigde Naties…

 3. Het gaat hier om alle partijen in de EUSSR die anti EUSSR en anti-NATO zijn.
  De opdracht tot een onderzoek(sic) komt van het Amerikaanse Congres :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/21/usa-leiten-untersuchung-gegen-nato-kritische-parteien-in-europa-ein/
  Een citaat :
  “USA leiten Untersuchung gegen Nato-kritische Parteien in Europa ein
  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 21.01.16 01:25 Uhr
  Der US-Kongress hat die Geheimdienste beauftragt, weitreichende Untersuchungen über EU- und Nato-kritische Parteien in Europa durchzuführen. Die Amerikaner vermuten, dass diese Parteien von Russland unterwandert sind. Sollten die Geheimdienste zur Auffassung gelangen, das sich der Verdacht bestätigt, drohen den Parteien weitreichende Konsequenzen. (=einde citaat).
  Waarmee bemoeien ze zich mee daar in de VSA!!!
  Nog een citaat :
  “Der britische Telegraph berichtet, dass der US-Direktor für die Geheimdienste, James Clepper, vom Kongress beauftragt wurde, eine mögliche russische Unterwanderung der EU-kritischen Parteien in Europa zu untersuchen”(=einde citaat).
  Over de mogelijke gevolgen voor de betrokken partijen :
  “Tatsächlich könnte die Aktion für die betreffenden Parteien brandgefährlich werden: Wenn die US-Dienste zu der Auffassung gelangen, dass es Verbindungen der Parteien zu Russland gibt und damit die Nato gefährdet ist, könnten die USA im Interesse der Nationalen Sicherheit Sanktionen gegen diese Parteien und ihre Repräsentanten verhängen. Michael Maier hat in seinem neuen Buch die Konsequenzen solcher Sanktionen im Detail beschrieben: Die Sanktionen sind Teil einer globalen Kriegsführung, bei denen sich die USA die Stellung des Dollars als Weltwährung zunutze machen. Banken könnte verboten werden, mit diesen Parteien Geschäfte zu machen. Es könnte Einreiseverbote in die USA verhängt werden. Die Vermögenswerte der Parteien oder mit ihnen kollaborierender Individuen könnten eingefroren werden.
  Über das internationale Zahlungssystem SWIFT können solche Sanktionen in kürzester Zeit durchgesetzt werden.(=einde citaat).
  De Russische “bemoeiingen” zijn maar een voorwendsel. Waar het werkelijk omgaat is om het verzet tegen de NWO neutraliseren. Een NWO die momenteel de vreemdelingeninvasies inzet als het “ultieme massavernietigingswapen” tegen onze westerse beschaving.
  Een wapen waar de EUSSR een belangrijke rol inspeelt.
  De volledige tekst is echter van groot belang, om zich rekenschap te geven van alle aspecten van dit “onderzoek”.
  Het gaat hier dan ook om een zeer onrustwekkende evolutie.
  Het duidt ook aan waar de werkelijke macht ligt, en dit is in de USA.
  Het Amerikaanse Congres fungeert echter in deze materie als “stroman”, voor andere belangengroepen. (die dit Congres dan ook de facto onder controle hebben).
  Een der gevolgen van dit “onderzoek” is al voorspelbaar = false flags, met daarbij “ongevallen, verdrinkingen, (ge)zelfmoorden,..enz…. ” .
  De “men in black” gaan moeten overuren kloppen.
  Thierry Baudet onderschat dan ook het probleem en vooral het gevaar. Hij is trouwens niet de enige. Weet hij niet wie in Oekraïne de macht werkelijk in handen heeft????

  .

Reacties zijn gesloten.