Zelfs de Al Qaeda-leider vond dit gruwelijk

 

Supporters van Al Qaeda tijdens een vrienden-voetbalmatch tegen de Taliban

Dit gebeurt er als Al Qaeda-leden de orders van hun leiders i.v.m. de bescherming van burgerslachtoffers aan hun laars lappen.  Normaal onthouden ze zich in Jemen van beestigheden t.o.v. de bevolking om de stilzwijgende goedkeuring van de Jemenieten niet in gevaar te brengen.  De opnames dateren van 5 december 2013.  Plaats van de verschrikking het terrein van het Al-Oradi ziekenhuis en het ministerie van defensie.  Granaten worden gegooid naar verplegend personeel en patiënten. 52 onschuldige doden.  Het moet zo gruwelijk geweest zijn dat zelfs de plaatselijke Jemenitische Al Qaeda-leider nadien zijn verontschuldigingen aanbood en zich distantieerde van de horde beesten onder zijn commando, die – volgens hem – zijn bevelen niet wilden opvolgen.

Lees ook; Jemen lanceert offensief tegen Al Qaeda milities

 

1 gedachte op “Zelfs de Al Qaeda-leider vond dit gruwelijk

  1. Die foto , met al die supporters , is dat geen vergissing. Zijn dat geen Belgische correcte militanten die manifesteren tegen de opkomst van rechts !

    Als ik het allemaal goed begrepen heb nopens heel die open grenzen politiek . Het is dus mogelijk dat die “Al Kaaijda” HeLdEn !! politiek asiel kunnen krijgen in een westers land en Niet Kunnen of Mogen uitgeleverd worden aan , in dit geval Yemen .
    Ze zouden ze daar vervolgen en misschien wel pijn en “zeer” kunnen doen of “ambeteren ” Zoiets is verwerpelijk en mag uiteraard niet ! volgens onze mensenrechten normen . Ik ben het volledig eens met die stelling ! Het is toch een van de kenmerken van een hoogstaande beschaving ” Wees Goed Jegens De Dieren”

Reacties zijn gesloten.