Blijf weg uit Brunei

Geen alcohol, uitdagende kledij of buitenechtelijke kinderen krijgen. Doe je dat als inwoner van Brunei wel, dan staan je ernstige straffen te wachten. Denk aan hoge boetes, gevangenisstraffen en in het ergste geval amputatie of steniging. Vanaf vandaag hanteert het Aziatische land de islamitische shariawetgeving.

Gisteren ging in Brunei de islamitische shariawetgeving in voor al haar inwoners. Iedere inwoner dient voortaan kuis gekleed gaan, geen alcohol te gebruiken en al helemaal geen niet vreemd te gaan. Het zijn slechts een aantal voorbeelden. De islamitische bewoners moesten zich er al aan houden, maar nu moet ook de kleine dertig procent niet-moslims eraan geloven. Vanaf 1 mei gaan de autoriteiten steeds een stapje verder. Het krijgen van buitenechtelijke kinderen is nu strafbaar. Net als het nalaten van het vrijdaggebed of het promoten van religies anders dan de islam. Een hoge boete of een paar maanden tot een paar jaar gevangenisstraf zijn de straffen die overtreders boven het hoofd hangen.

Volgend jaar worden ook lijfstraffen ingevoerd. Diefstal en een slok alcohol worden bestraft met amputatie of zweepslagen.

Nog een jaar later schroeven de sultan en zijn regiem de intensiteit van de lijfstraffen op.

Bij overspel of het beledigen van de profeet Mohammed kan de doodstraf door steniging worden opgelegd.

God wil het zo
Wreed, inhumaan en denigrerend voor het strafrecht, reageerde de Verenigde Naties. Maar volgens Bolkiah (sultan) valt het allemaal best mee. “De straffen van God lijken wreed en oneerlijk. Maar als God zelf zegt dat dit zijn wet is, kan het nooit oneerlijk zijn.”

Lees er meer over

Officiële webstek van de Brunei regering met sharia-mededeling

Hierbij een video over de grote baas, de sultan.  Meer uitleg overbodig.

FT

3 gedachten over “Blijf weg uit Brunei

  1. Ik wist niet dat ze in Brunei zulke knappe vakmannen hadden , of zou dat allemaal van het ongelovige westen komen . In ieder geval , een fiets heb ik niet gezien en die heb ik wel !! Arme De Gucht , als ge zijn Italiaans stulpje vergelijkt met die Bruneitenaar zijn barak is de Karel maar een armoe-zaaier en dan zitten de belastingen nog op zijn hielen. Ik hoop dat hij Golfbrekers niet leest want dan zou hij rare gedachten krijgen . Toch hebben wij allemaal iets gemeen met de schatrijke Bruneitenaar . Als hij moet gaan scheiten laat hij ook zijn broek zakken . Mogelijk heeft hij strontpersoneel die speciaal zijn opgeleid om zijn uitverkoren Allah kont , terug proper te maken . Dat soort personeel heb ik niet … voor het overige , ik heb ook een auto een huisje , een vrouw enz

  2. Die schat…schat….rijke .naar geld stinkende mede-aardbewoners , dus broeders , hebben kopzorgen , ze weten gewoon niet meer , wat ze nog met hun poen kunnen doen . Ik heb gelukkig dat probleem niet ! Wie weet zijn er onder de Golfbrekers-lezers die dat probleem wel hebben ! Die mogen gerust met mij kontakt opnemen . Een gedeeld probleem is een half probleem . Ik wil alleen maar helpen.

  3. Arbeid macht frei !(tav,Rene,denk daar maar ‘ns over na)

Reacties zijn gesloten.