Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

“Ze komen slechts om te stelen”
zegt de ene asielzoeker over de anderen

Kacem El Ghazzali. 23 jaar,  Marokkaan, wachtend op een asielbeslissing in een klein dorp in  Thurgau.  heeft een verhaal te vertellen.  Hij moest eigenlijk imam worden, maar hij is niet gelovig.  Hij maakte dit wereldkundig door anoniem op het internet te schrijven over de “intolerante, fanatieke en mensenverachtende islam”.  Men wist hem te identificeren.  Hij werd uitgescholden, vervolgd, geslagen en met de dood bedreigd.  Maandenlang op de vlucht tot hij op het Zwitsers consulaat in Rabat belandde en daar een toeristenvisum kreeg voor een bezoek aan Zwitserland. Zegt hij.

Straffe taal, spreekt hij.  Filip DW moet dringend een herbronningscursus volgen.

“… De meerderheid der asielzoekers uit Noord-Afrika zijn criminelen.  Ze komen niet voor asiel naar Zwitserland maar om hier te stelen en te dealen.  Hun zgn. armoede is geen excuus.”
Zijn ervaring tijdens zijn wachttijd in Vallorbe en in Thurgau bevestigt dit: “Twee Noord-Afrikanen gingen elke nacht op het dievenpad.  Elke nacht.  En lachen de Zwitsers uit, die hun bezittingen in de auto lagen liggen.”
De buit werd dan vervolgens verkocht aan landgenoten, die al een verblijfsvergunning hadden.  En ze maken behoorlijk reclame voor het “paradijs Zwitserland”: ‘alles gaat zo gemakkelijk hier’, vertellen ze tijdens een telefoontje met het thuisfront.  “In de winkels zijn er wel camera’s maar geen beveiligingspersoneel.”  “Je kan hier snel geld verdienen…”.  Wie betrapt wordt, kan snel zijn werkzaamheden hervatten.  “Zwitserse politici zijn naïef.”

Kacem El Ghazzali wacht nog op een beslissing maar hij heeft intussen het heft in eigen handen genomen.  Hij heeft immers een relatie met een Zwitserse, met wie hij hoopt te trouwen om in Zwitserland te kunnen blijven.

Wat een geluk dat alle asielzoekers zich hier aan de wet houden en dat onze politici daadkrachtig optreden waar nodig.

FT

Blick.ch

7 gedachten over “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

 1. Dit komt uit onverdachte hoek, kunnen de linkse “welzijnswerkers” hier niets mee???

 2. Zo snel en zo massaal als ze nu naar hier trachten te komen zo snel en massaal zullen ze ook gaan vluchten uit Europa want het zootje zit de Europeanen zeer hoog, we zijn het zelfs kotsbeu.
  Wat die lafaards van de EU bende of van de binnenlandse politiek er ook mogen (moeten) van denken dat interesseert ons niet, wij willen en zullen een moslimvrij en geweldvrij Europa bekomen tussen nu en 2 jaar want die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd doet ons braken en steigeren van walging, die rotzooi moet eruit als zij, de lafaards, het niet doen dan doen wij het het resultaat zal zijn ‘een vrij en veilig Europa’.

  • Ik hoop het maar helaas er gebeurt niets, integendeel de islamisering gaat steeds verder en wij laten ons in de zak steken

  • De Belgische , Vlaamse en Eu-politiekers politiekers , behoudens enkele uitzonderingen zijn zelf dieven en krapuul (witte boord criminaliteit) . Vermits dat “soort” ” soort” beter begrijpt en elkander zullen beschermen zie ik voor de toekomst niet veel veranderen , integendeel ! We worden overspoeld met krapuul en ze blijven maar komen. Kritiek staat gelijk met racisme , onverdraagzaamheid en respectloos dat eerste is al strafbaar met het tweede en het derde woord zijn ze bezig . Vrije meningsuiting ligt ook al aan banden !

 3. Ah zo zit dat. Ik vroeg mij al af waar al dat geld voor telkens de laatste nieuwe smartphones en al die nieuwe merkkledij vandaan komt, terwijl ge dat zelf bijlange niet op hetzelfde ritme kunt vervangen.

 4. Kreeg een apart gevoel tijdens het lezen van K.E.Ghazzali’s relaas.
  Hij zegt dat hij gaat trouwen met een Zwitserse vrouw, om in Zwitserland te kunnen blijven.Voor mij is meneer Ghazzali gewoon de zoveelste infiltrant
  die HET PROJECT in praktijk brengt.

Reacties zijn gesloten.