Wordt “faillissement” verboden?

Wordt “faillissement” verboden?

De Eurocraten hebben weer een woord op de verbodslijst gezet.  “Faillissement” mag niet meer gebruikt worden, want het zou de zakenwereld stigmatiseren.

De EU geeft de voorkeur aan het woord “schuldenherschikking“, omdat het een neutralere uitstraling zou hebben.
Je kan niet meer betalen? Je schulden overstijgen je bezittingen?  Je weet van geen hout nog pijlen te maken?  Dat valt allemaal onder de noemer “schuldenherschikking”.  Met die gedachtengang is het geen wonder dat het gezond principe “de tering naar de nering zetten” in ongebruik is geraakt.

Riccardo Ribera d’Alcala, directeur-generaal voor interne politiek van de EU, gaf een toelichting:

“Het gebruik van stigmatiserende uitdrukkingen en bepalingen moet stoppen en de neerdunkende beschrijving “faillissement” moet vervangen worden.”

EUSSRFantastisch toch.  Daar hebben ze in de EU waarschijnlijk even lang op zitten broeden als op de kweekvoorschriften van rechte komkommers.  We kunnen mogen niet meer failliet gaan.  We moeten gewoon onze schulden herschikken.  Cijfertjes verschuiven van het ene kolommetje naar het andere.  Probleem opgelost.  Inventief boekhouden noemt men dat.  Als ze iets goed kunnen binnen de EU, is het dat wel.

Het voorstel maakt deel uit van hervormingsplannen om de financiële afspraken binnen de EU, daarbij inbegrepen de schulden-ontsnappingsroute, een “tweede kans” te geven.
De Italiaanse pennenlikker meent dat gefailleerden het dikwijls moeilijk hebben om een nieuwe banklening te krijgen voor ‘andere’ en ‘inventieve’ luchtkastelen nadat hun vorige escapades tot een faillissement geleid hebben.

Duidelijk weer een wereldvreemd EU-manoeuver om op een slinkse wijze ons geld naar nieuwe avonturen te gidsen.
En indien dat dan nog eens onder het mom van het in beslag genomen spaarboekje, ter ondersteuning van de economie, gebeurt, dan wordt de waarschuwing in ons vorig artikel heel snel een angstwekkende toekomstvoorspelling.

Daily Express

5 gedachten over “Wordt “faillissement” verboden?

 1. De regering kan haar schulden niet meer betalen .Een van de vele oorzaken is de stroom van nieuwe migranten , het produceren van nieuwe Belgen leeflonen , huisvestiging , gratis dit en dat , het is allemaal te veel geworden ! Maar plots kwam daar als een geschenk uit de Euro-hemel het woordje ”” schuldenherschikking ”” als het zacht wordt uitgesproken geeft het nog meer resultaat . De deuren worden geopend om aan de spaarboekjes te knabbelen . De regering herschikt zijn schulden , zij doen er iets aan , ze gaan het oplossen . Het klinkt beter als nieuwe belastingen , boete verhogingen…. .Zoals het woordje “racist” het domme volk moest overtuigen hoe goed correcten wel zijn
  en hoe slecht de rechtsen . Het woordje “schuldenherschikking ” heeft zijn intrede gedaan om een nieuwe plundertocht te organiseren ! Let op mijn woorden” !
  Rene Blanche van de foor met de kristallen bol

 2. Goed idee ! Nu we toch aan ‘t verbieden zijn, laat ons ook het woord Europese Unie dan ook maar verbieden, en vervangen door ES (Ellendige Schoonmoeder). Meteen weet iedereen dan dat het om die anti-democratische kinkels gaat

 3. Die idioten en leeglopers van die EU weten niet wat doen uit verveling, waarom stelt nu niet eens éne voor om dat gedrocht op te doeken gezien zijn totaal waardeloze waarde wat ook nog eens geen enkel toegevoegde waarde heeft voor de Europese burgers?
  De besparingen lopen anders in de miljarden die nu verknoeid worden door die leeglopers en zakkenvullers, ze brengen nog liever miljarden naar die achterlijke islamlanden waar de barbarij hoogtij viert i.p.v. verzorging van onze ouden van dagen.

 4. Dit is weer zo een regeltje om op legale wijze illegaal aan je centen te zitten. Regeltjes, regeltjes, en nog eens regeltjes. Onlangs verhuisden we van een rijhuis naar een appartement, niks wereldschokkends natuurlijk. Na 6 maanden onze intrek te hebben genomen hadden wij gisteren onze eerste vergadering van De Vereniging van Mede-eigenaren. De syndicus vertelde ons dat de basis akte moet aangepast worden (wettelijk verplicht) kost +/- 1.200 €. Geen werkje voor de notaris maar wel voor een firma die hier in gespecialiseerd is. Door de aanpassing verandert er niets, alles blijf bij het oude, maar de tekst moet aangepast worden. Indien je als VME beslist dit niet te doen ben je niet in overtreding, er staan (nog) geen sancties op. Maar indien de lettertjes niet op papier staan zoals de wet voorziet kan je, je appartement niet verkopen. Mijn ervaring heeft natuurlijk niets te maken met bovenstaand artikel. Maar ‘t is weer een voorbeeld van de absurditeit van de wetten en regeltjes die uit de duim worden gezogen.

 5. Het is dus wachten op een nieuwe operatie “Gutt”, met daarbij een “schuldherschikking”, een verplichtte inschrijving op een “volkslening”., een éénmalige taks van 10% op de spaartegoeden, de financiële repressie door de lage interestvoeten en de hogere “werkelijke” inflatiecijfers, en uiteindelijk de overschakeling naar een volledig elektronisch betalingsverkeer, zodat alle financiële verrichtingen kunnen worden getraceerd tot de laatste centiem.
  Vergeet hierbij dan niet de hogere belastingen en allerlei extra-heffingen.. en als “kers op de taart” de 15 à 20 miljard euro transferten van Vlaanderen naar Brussel en Wallonië.
  Dit alles dan onder de mom van :”solidariteit, rechtvaardigheid, menselijkheid, vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid, diversiteit, democratie, verdraagzaamheid, mensenrechten, waardigheid,..enz”. Stuk voor stuk “duivelse slogans” met de bedoeling om op andermans kosten te kunnen leven.!!
  Marx kan zich tevreden omdraaien in zijn graf.

Reacties zijn gesloten.