U spaart, denkt U?

De vraag is hoe lang nog.  Geld op spaarboekjes brengt sowieso al niets op, maar het kreeg ten minste geen pootjes.  De EU brengt daar binnenkort verandering in, want spaargelden moeten naar bedrijven gaan.

Omwille van de financiële criris hebben steeds meer bedrijven problemen kredieten op te nemen omdat de banken voorzichtiger geworden zijn.  De EU wil de economie een handje helpen.  Hoe?  Wel, doodsimpel, ze confisqueert gewoon het spaargeld van de burgers.  Zo zou het plan eruit zien dat Reuters heeft weten te bemachtigen.  Het spaargeld van gewone burgers zou voor langetermijn-financiering van bedrijven gebruikt worden.  Of hoe u en ik zullen kunnen onteigend worden ten bate van de economie.

De EU als hedgefonds.  

eu

En we heffen het glas…

De Europese Commissie gaat elke dag een stapje verder in het uitstippelen van ons leven.  Zij laat nu een onderzoek doen hoe de spaargelden kunnen afgetapt worden.  Bovendien moet tegen het einde van het jaar duidelijk zijn of en hoe men een Europees spaarboekje kan invoeren om in kleine bedrijven te investeren.  M.a.w. de spaargelden kunnen dan naar ondefinieerbare firmaconstructies gesluisd worden, waarop de onvrijwillige ‘investeerder‘ geen enkel zicht heeft.  Mocht diens spaargeld toevallig in een faillissementsput verdwijnen, dan heeft de spaarder pech gehad.

EUSSRDe EU-bonzen willen met het spaargeld van de Europese burgers monopoly spelen.  Tegen het einde van dit jaar zou het in werking moeten treden.  500 miljoen burgers kunnen dan straffeloos door de EU onteigend worden.

FT

Reuters-1  Reuters-2

6 gedachten over “U spaart, denkt U?

  1. Iedereen die al eens op de beurs speelt weet wat er gebeurt als je je geld rechtstreeks aan een bedrijf toevertrouwt: Grote kans dat je het kwijt bent.

  2. Manman… de goeie ouwe geld-in-matras methode wordt weer hoe langer hoe aantrekkelijker! Ik hoop echt van ganser harte dat op 25 mei al die Eurofielen een oplawaai krijgen van jewelste en dat dit ziekelijke spelletje eindelijk eens kan ophouden.

    • Bart,
      Oppassen met onder de matras te duwen, het tuig leest ook deze blogs! Is Zwitserland niet beter? 🙂

  3. kan studio Ronny die gezichten niet een beetje menselijker maken ? Golfbrekers is tenslotte geen spooktreintje

Reacties zijn gesloten.