Wordt de gasfactuur doorgeschoven?

In plaats van een Muur te bouwen, zouden ze beter hun uitstaande gasrekeningen aan Rusland betalen.  Poetin wil een geste doen en de gasprijs tijdelijk verlagen tijdens de komende winter, maar dan wil hij eindelijk geld zien voor de achterstallige facturen die inmiddels opgelopen zijn tot 3.5 miljard euro.  En als de EU dan toch het beste vriendje is van het corrupte Oekraïne, dan mag het met (nog) meer euro’s over de brug komen, vindt hij.  In elk geval is de Oekraïense schuldenberg aan Rusland niet voor herhaling vatbaar; in de toekomst wil hij vooruitbetaling voor de gasleveringen.

Tegelijkertijd waarschuwt hij de EU dat hij de gaskraan zal toedraaien als Oekraïne gas blijft aftappen en / of  doorgeschoven krijgt van een EU-lidstaat.  En aan de VSA liet hij weten dat hij zich niet laat chanteren.

Bloomberg

Rianovosti

Yahoo

 

3 gedachten over “Wordt de gasfactuur doorgeschoven?

  1. Voor wie dacht dat Poetin een zacht eitje was geworden is er aan voor de moeite. Ze zullen in ieder geval bij de EU in het vervolg 2 x nadenken voor ze nog van die waanzinnige boycots uit hun hoge hoed toveren. Ondernemers zitten hier met fruitoverschotten ook de varkenshouders, nu nog meer gaan betalen (in het beste geval) voor de gas zal nog meer ondernemingen pijn doen, of erger nog met het faillissement laten flirten. In(het ergste geval) sluiten de russen de gas gewoon af en is ook weer jan met de pet het slachtoffer van ondoordachte beslissingen van de EU dictators die enkel op kleptocratische manier hun eigen zakken zakken vullen. Hoe eerder we van dat EU gedrocht en zijn profiteurs af zijn hoe beter. Liever gisteren dan morgen.

    • Niet te vergeten de ondoordachte beslissingen omtrent het sluiten van de kerncentrales. We kregen inderdaad nu al een voorspelbare verhoging van de electriciteitsprijs aangekondigd. De prijs van benzine en diesel zakt, maar de regering zal dat wel opvangen met een verhoging van de taksen, een verhoging die blijvend zal zijn, ongeacht de eventuele prijsstijging van brandstoffen op de wereldmarkt.

Reacties zijn gesloten.