Wie meldt zich als testpersoon?

Iemand zin in een gratis hersenoperatie en chip-inplanting waardoor een computer uw denken en handelen kan overnemen?

Dit filmpje, met als ondertitel “Het einde van de mensheid” wil duidelijk maken welke gevaren eraan verbonden zijn: wat als het programma van die chip ons meer dan gewenst stuurt en leidt? Wie garandeert ons dat we nog zelfstandig kunnen denken en beslissen over àlle thema’s? Wat als het programma gehackt wordt? Misbruik ligt voor de hand: politiek, economisch, financieel, ecologisch, etnisch, sociaal… Wat als de chip stuk gaat? Of de bedrading? Mogen we nog mens(elijk) zijn? (Engels gesproken – geen vertaling, noch transcript mogelijk).

Het technologiebedrijf Neuralink werkt aan een chip die het menselijke brein aan computers kan koppelen. Volgens Elon Musk, de oprichter van het bedrijf, zal die chip ook toelaten om een gemoedstoestand te kiezen op basis van de hormoonspiegel. Dat moet onder meer toelaten verslavingen en depressies te bestrijden. Op 28 augustus zal Musk een en ander toelichten tijdens een persconferentie.

De Teslabaas richtte vier jaar geleden Neuralink op met het ambitieuze doel hardware te ontwikkelen om het menselijk brein te verbeteren.

Lees verder…

Dit filmpje van Neuralink moet de computergestuurde mens aanvaardbaar maken…