Wie gelooft de westerse politici, resp. media nog?

Niemand schijnt zich op te winden over Israëlische bombardementen in een onafhankelijke natie.  Daarentegen wordt alles wat het Syrische leger doet onder een microscoop ontleed,de gewenste gevolgtrekkingen opgewekt om vervolgens tot een “gerechtvaardigde” tegenactie te kunnen overgaan.

Hét riedeltje dat steeds weer herhaald wordt:  de Syrische regeringstroepen vermoorden op alle mogelijke manieren de eigen bevolking.  Is het niet door hen onderdrukken, op te sluiten, te folteren, uit te hongeren, te vergassen, dan is het wel door hen te bombarderen.  Liefst – in emotioneel-geladen, verontwaardiging opwekkende locaties – zoals ziekenhuizen of kampen.  Dat de terroristen zich nèt daar verschanst hebben, hun hoofdkwartier, hun wapenarsenaal opgeborgen hebben, maalt niemand om.

Zoals nu in Yarmouk, ten zuiden van Damascus, één der laatste ISIS-enclaves.  Met daarin een zgn. Palestijns vluchtelingenkamp, eerder een stedelijke nederzetting met Palestijnen,  dat door Assads leger beschoten en gebombardeerd wordt.  Zegt men, schrijft men.  Alsof Assad er baat bij heeft als hij de Palestijnen tégen hem in het harnas jaagt.  De Syrische Palestijnen vechten mét Assad tegen de terroristen.  En wie zit (…zat… intussen grotendeels bevrijd) er in dat kamp?  ISIS lieverdjes samen met hun even sympathieke ‘rebellen’ van Hay’at Tahrir al-Sham (voorheen Al Nusra, voorheen Al Qaeda) die hun doelstellingen in de praktijk brengen.  Maak kennis met de “vluchtelingen” in het Yarmoukkamp.  Ze hebben zelf deze beelden verspreid.  Hier ziet u wat er gebeurt met Syrische militairen die ze te pakken krijgen.  Volgens eigen zeggen heeft ISIS & co. 16 Syrische militairen gedood.  O.a. op deze wijze: de officier Shadi Issa krijgt springstof in zijn helm gepropt, vastgebonden, gespalkt, om hem vervolgens – hoofd eerst – van het dak te gooien….

Nogmaals: wij verzinnen dit niet.  Via onze contacten in Syrië, die deze beelden gewoon van sociale media konden plukken, geraken dergelijke onmenselijke beelden bij ons.

 

 

 

1 gedachte op “Wie gelooft de westerse politici, resp. media nog?

Reacties zijn gesloten.