Langs alle kanten wordt een autonoom Syrië bedreigd

Afbeeldingsresultaat voor israel and usa friendshipHet lijkt wel dweilen met de kraan open.  Hoe meer grondgebied bevrijd wordt van terroristen allerhande, hoe vastberadener het Westen lijkt om Syrië de grond in te boren.

Het Westen faciliteerde de Israëlische bombardementen in Syrië.  Niemand “wist” wie er verantwoordelijk was.  Niemand?  Of alle actoren tégen de Syrische regering?  Met een uitwijkmanoeuvre kon de Israëlische luchtmacht het Syrische luchtruim onbemerkt binnendringen door gebruik te maken van de vliegcorridor voorzien voor vliegtuigen van de zgn. Westerse Coalitie die daar ten eeuwigen dage met het excuus “de heropstanding van ISIS te willen bestrijden en de vrede te handhaven” willen verblijven.  Na eerdere Israëlische aanvallen vanuit het westen op een dichterbij gelegen doel, werd besloten een andere tactiek toe te passen om bij de langere vlucht over Syrisch grondgebied naar Aleppo en Hama niet neergehaald te worden.

foto van Syrian news 1.

1. over Jordanië en Irak – 2. verstopt tussen coalitie-jets in het Syrische luchtruim – 3. luchtaanval met GBU-39-bommen/Delilah raketten – 4. bijtanken over Irak en terug naar Israël.

Niemand klaagt.  Niemand heeft het over schending van het luchtruim of agressie tegen een onafhankelijke natie.  Niemand eist een onderzoek naar de bommen die zowaar een aardbeving veroorzaakten.  Niemand heeft het over mensenrechten.  Iemand???  En dit is naar ons aanvoelen slechts het begin, want Netanyahu heeft met zijn show “Iran-werkt-verder-aan-een-geheim-kernwapenprogramma” duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is te stoppen, met de theatrale opening van het gordijn met daarachter de voor ons onzichtbare “bewijzen” als prelude.  De EU hecht er “voorlopig” geen geloof aan.  Het is afwachten in hoever de EU haar “geloof” zal laten afhangen van het definitief opbergen der Amerikaanse importtaksen op EU-exportgoederen.  De VSA heeft hij alvast – verrassing! – wel overtuigd.  Daar bovenop heeft hij van de Knesset carte blanche gekregen in geval van nood eigenmachtig, na overleg en mits akkoord van, wie men genoegzaam zijn tweelingbroer noemt, de oorlogs– defensieminister, rechtmatig andere landen te mogen aanvallen.  Zomaar.  “Nationale veiligheid”, nietwaar?

Bende komedianten!