Welke Heracles ruimt de belgische Agiusstal uit?

Politie kende schuiladres Salah al vier maanden

De lokale politie van Mechelen beschikte begin december 2015 al over mogelijk cruciale informatie over het schuiladres waar Salah Abdeslam vorige week werd gearresteerd. Het rapport dat daarover werd opgesteld, zou maandenlang zijn tegengehouden door de korpsleiding. Het Comité P onderzoekt de zaak.

De Mechelse politie kreeg eind november vanuit Molenbeek een tip over Abid Aberkan, een neef van Salah Abdeslam, die aan het radicaliseren zou zijn. Op 7 december 2015 maakte de vreemdelingenpolitie van Mechelen daarover een informatierapport op. De opstellers van het rapport vermeldden expliciet dat Aberkan, de zoon van Djamila Mohamed uit de Vierwindenstraat, volgens hun bronnen “contacten zou hebben gehad met de broers Abdeslam”. Vier maanden later werd Abdeslam opgepakt in de woning van Mohamed.

Het rapport werd echter nooit doorgestuurd naar de politiedatabank ANG, maar werd het enkele maanden “on hold” gezet door de Mechelse korpschef Yves Bogaerts. Bogaerts was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Het Comité P. zal nu onderzoeken of de informatie op een andere manier werd overgemaakt aan het federaal parket en de terrorismespeurders, en of Abdeslam vroeger had kunnen opgepakt worden als de informatie wel correct was doorgegeven.
Bron: HLN

3 gedachten over “Welke Heracles ruimt de belgische Agiusstal uit?

 1. Zou dan de Mechelse korpschef Yves Bogaerts niet medeplichtig zijn aan de aanslagen in Brussel?

  • Of hij wist niet goed wat doen met het rapport en/of besefte het belang er niet van (wat mij toch zeer onwaarschijnlijk lijkt), of hij heeft het moedwillig tegengehouden om welke reden dan ook. In dat geval is het obstructie in het hele onderzoek. In beide gevallen getuigt het alvast wel van incompetentie.

   Hij kan misschien, net als 2 ministers hem recent voordeden, schijnontslag indienen?

 2. Die hoge ambtenaren doen blijkbaar zoals de opinie-imams van de media:
  Belangrijke informatie achterhouden of verdraaien.
  Zit hier een systeem, complot achter?

Reacties zijn gesloten.