Weer niet goed: Een aparte wc voor een hybride-tiener…

Toilettentüren (Archiv): "Einfach nur in Ruhe auf die Toilette gehen dürfen"…is de reden voor een klacht tegen zijn / haar / xxx school
Gavin Grimm is / was een meisje.  Werd geboren, ging door het leven als een lid van het vrouwelijk geslacht.  Tot in de 9de klas (ons 3de middelbaar).  Zij wou liever een jongen zijn.

Gloucester: School cannot grant transgender student access to boys restroomHaar / zijn school, de Gloucester High School in Virginia, ondersteunde de leerling(e) bij haar / zijn beslissing en zij / hij mocht vanaf toen naar de jongens-wc gaan.  Zeven weken duurde de pret.  We kunnen ons een en ander voorstellen als de bio-jongens staande stonden te plassen en de neo-jongen hierin niet slaagde.    Of bv. bij het gluren naar hybride geslachtsdelen. De risée van de wc-gemeenschap. Dat terzijde.

De ouders van de minder progressieve bio-leerlingen waren echter niet zo bijster gelukkig met de nieuwe jongens-wc-gebruiker.  De geroemde privésfeer kwam in het gedrang.  Anderen vreesden seksuele uitspattingen.  Jongens zouden bv. op het idee kunnen komen zich als meisjes te verkleden om daar hun behoefte (!) te kunnen doen.

Dus koos het schoolcomité voor het gebruik van een heel aparte wc, speciaal voor Grimm, in het kantoor van de ziekenverpleegster van de school.
Maar Grimm is daarmee niet gelukkig.  Zij / hij voelt zich verstoten.  Samen met de NGO American Civil Liberties Union, die zich voor burgerrechten inzet, heeft zij / hij nu officieel bij de rechtbank klacht neergelegd: zij / hij wil per se naar de jongens-wc.   In de klacht staat dat Gavin Grimm geïsoleerd wordt en om dat stigma te ontwijken durft zij / hij niet meer naar de wc te gaan.  Zij / hij voelt zich vernederd.

De school is bereid de zaak te bespreken.  Een heel nieuwe school bouwen voor hybride leerlingen?  Of zou de “vernedering” met een fikse financiële tegemoetkoming weg te gommen zijn?

Video hier.

DailyPress

8 gedachten over “Weer niet goed: Een aparte wc voor een hybride-tiener…

  1. Gavin Grimm , was is , jongen meisje ? die absoluut naar het jongens-toilet wil gaan . Dat is volgens mij onmogelijk zonder technisch hulpmiddel . Als dat die jongen, meisje op bijgevoegde foto is zal er wel wat tast en voelwerk aan te pas komen om te vinden wat nodig is voor de laissez passer

  2. Heel die geslachtsverandering is een farce. Zo liet een 2m lange boom van een vent zich onlangs vrouw noemen zodat hij nu alle vrouwentennistornoois wint.

  3. Als ik die kerel / dat meisje zie, dan hebben ze de deur van het hybride WC-kotje niet breed genoeg gemaakt…

Reacties zijn gesloten.