We zullen zien, zei de blinde

Filip Dewinter houdt een terugkeerbus ter beschikking.  Een eerder klein formaat, vinden wij. Maar het is de symboliek die telt.  Thomas de Maizière zegt hetzelfde met andere woorden. Naar verluidt zou Duitsland de meerderheid van Afghaanse asielzoekers terugsturen en ook de toeristen ook de Balkan mogen binnenkort rekenen op een retourticket.  Hoe ze de facto uit het land b en Duitsland zullen verwijderd worden is een vraagteken.  Ze verdwijnen in de illegaliteit, rekenen op een tegoed-cheque om humanitaire redenen, krijgen een ongeneeslijke of onverklaarbare ziekte, worden homo of treden in het huwelijk, maken kindjes en de emotrein van de tranenplengende media en Gutmenschen is vertrokken.  En dan zijn er altijd nog de vakbonden die “mensen-zonder-papieren”, illegalen dus, volmondig steunen.

Woensdag lichtte de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Thomas de Maizière het terugkeerbeleid toe. Na Syrië, zijn de meeste asielzoekers die Duitsland binnenkomen afkomstig uit Afghanistan, schrijft de Duitse krant Die Welle. 100.000 Afghanen zouden elke maand hun land verlaten richting EU en het hemelse manna..

Land opbouwen
Onacceptabel‘, vindt De Maizière. Volgens de Duitse minister komen veel van de Afghaanse migranten uit de  middenklasse en uit de hoofdstad Kabul. ‘Die mensen moeten daar blijven en hun land helpen opbouwen,’ vindt hij. Hij wil dan ook grote aantallen van hen de komende tijd gaan terug sturen.
De Afghaanse regering zou het met het plan eens zijn. In de komende weken zal het aantal deportaties en vrijwillige vertrekken ‘significant toenemen’, zegt De Maizière. Het aantal Afghaanse migranten dat de weg naar Duitsland wist te maken, steeg in september met 20 procent.  Lees verder…

Mensen die uit veilige herkomstlanden komen, hebben sowieso geen recht op onze gastvrijheid.  Maar wat met Afrika?  Slechts enkele staten worden door een paar EU-lidstaten als veilig beschouwd. Groot-Brittanië houdt er een “gender”-beoordeling op na.   Moeten we heel Afrika all-inclusive opvang verlenen?

Syriërs worden en masse doorgewuifd.  Geen individuele dossiers.  Wie beweert uit Syrië te komen, is een Syriër.  Punt. Eritreeërs oefenen de uitspraak van het woord “Damascus“.  Deserterende I.S.-terroristen mengen zich onder de “vluchtelingen”. Heel Noord-Afrika en het M.O. hebben eensklaps de Syrische nationaliteit.  Uiteraard hebben ze tijdens de vlucht hun papieren verloren.  Of ze hebben snel-snel in Turkije paspoorten laten maken.  Gaat even snel als een nieuw kostuum in Thailand.

Assad (in sept.) over de vluchtelingencrisis, oorzaak en gevolg.

EU-lijst veilige landen van herkomst: noteer Turkije (opgenomen als kandidaat-lidstaat) is blijkbaar geen veilig land.  Krijgt nochtans geen negatief reisadvies. Duizenden toeristen brengen er hun vakantie door. Compleet tegenstrijdig met de hysterie rond Tunesië, “negatief reisadvies”, nochtans mag geen enkele Tunesiër op een vluchtelingenstatus  rekenen als hij in Europa asiel aanvraagt.  Er heerst daar geen burgeroorlog, religie mag vrij gepraktiseerd worden, holebi’s worden geduld, geen kledingvoorschriften noch is er sprake van vervolging der minderheden. Logica en EU?

FT