We passen ons aan

Afbeeldingsresultaat voor pasen islamiseringEen lezenswaard opiniestuk van Nausicaa Marbe in de Telegraaf:

Goed dat ongelovigen voor Pasen opkomen:

“Er kleeft namelijk niks schijnheiligs aan zelf niets met Pasen of Kerstmis te hebben, maar ongemak te voelen als moslims christenen onder druk zetten. Of als christenen preventief hun viering aanpassen, uit angst vermomd als respect.

Niet geloven en toch opstaan tegen geloofs-concessies aan intoleranten: dat is juist integer. Het is een uiting van zorg om sociale veran-deringen die niet vanzelfsprekend, maar stroef ontstaan, in relaties waarin begrip en respect niet van twee kanten komen.

Mooi hoor, dat niet in het hele land kruisen worden afgebroken uit ’respect’. Maar het kruis verdween her en der ook al van de mijter van de Sint.”

Meer bij Liefde voor Holland, Feitencheck 

Belangrijkste christelijke feest werd ‘lentefeest’

Pasen wordt aan het multiculti-kruis genageld.  Nadat eerder al Kerstmis en de Sinterklaasviering door zelfislamiseerders werden genekt, kon het Paasfeest natuurlijk niet achterblijven. Ook Pasen moet nu islam-vriendelijk.

Alleen een ei hoort er nog bij, want dat kun je eten en de binding met het christelijke karakter van het feest is niemand duidelijk (een heidense erfenis lijkt sowieso waarschijnlijker). Druk van islamitische ouders, zo maakte het AD vanmorgen duidelijk.  Lees verder…

 

 

 

5 gedachten over “We passen ons aan

  1. Het is mijn overtuiging , met alle zekerheid , dat zoiets niet zou pakken in Thailand waar ik toch al een tijdje woon . Dat komt omdat de bewoners nog echt en zonder twijfel hun religie steunen en geloven . Een monnik staat hier hoog aangeschreven en hij geniet alle respect . In de Europese landen behoudens enkele uitzonderingen zit de religie op zijn gat , kerken lopen leeg , kerkelijke feestdagen zoals Kerstmis , Pasen horen tot de folklore , er zijn nog weinigen die de echte betekenis kennen. Kerstmis betekend een boom versieren , Pasen betekend eieren rapen . Zelfs dat willen ze ons afpakken . Vroeger waren de mensen nog echt Christelijk naar de kerk gaan was een verplichting en ze geloofden nog echt ! Nu zijn ze beginnen nadenken , met alle gevolgen . Als morgen die baardmenschen beginnen na te denken dan loopt heel die achterlijke Islam naar zijn einde !

    • Beste Rene,
      U hebt inderdaad overschot van gelijk. Toen ik nog een kleine jongen was (niet dat ik nu zo groot ben 1.73 m.) was ik bij de wolfkes en wij moesten iedere zondag naar de kerk om 08:00.u. zonder uitzondering. En winter en zomer in korte broek. Toen zat de kerk nog (bijna) vol.

    • Dergelijke taferelen doen me denken aan de donkere middeleeuwen toen de heilige Katholieke kerk de plak zwaaide , heksenverbranding en dergelijke toestanden .Nu zijn we beschaafd ,een volk met een bepaalde religie is dat duidelijk niet . Maar we moeten respect hebben voor hunne kultuur en overtuiging anders zijn we rechtse racisten , de vuilnis van de maatschappij .

Reacties zijn gesloten.