We passen ons aan

French town told to remove Virgin Mary statue Frankrijk heeft sinds eeuwen rooms-katholieke wortels.  En die mogen omwille van de hedendaagse seculiere verdraagzaamheid niet meer getoond worden in publieke ruimtes.

Afbeeldingsresultaat voor statue vierge publierDe burgemeester van Publier, Gaston Lacroix, kreeg  het bevel het marmeren standbeeld van de h. Maagd Maria uit een park te verwijderen.  Een rechtbank vonniste dat de gemeentelijk overheid zich schuldig maakt aan een misdrijf.  En wat voor één: de gemeente ging in tégen de nationale ban op religieuze symbolen in publieke ruimtes.
De burgemeester en zijn kompanen krijgen drie maanden tijd om het christelijk beeld te verwijderen of de stadskas van Publier zal € 100 per dag boete moeten ophoesten.

Afbeeldingsresultaat voor statue vierge publierDe burgemeester stelt dat hij een open geest heeft, maar dat hij geen begrip heeft voor deze nieuwe vorm van tirannie en voegt eraan toe dat hij privé grond gaat zoeken om het beeld een nieuwe standplaats te geven.
Het marmeren beeld van Maria staat sinds 2011 dichtbij de oever van het meer van Genève, met het aangezicht gericht naar Zwitserland.
Frankrijk staat op zijn seculiere strepen en benadrukt dat de scheiding van kerk en staat sinds 1905 een feit is.
Je kan niet voorzichtig genoeg zijn: voor je het weet loopt er een opgehitste christen rond met een bommengordel.

ITV

1 gedachte op “We passen ons aan

  1. Maria , de moeder Gods , de heilige maagd , bezongen , geeerd en aanbeden kan dus ophoepelen , weg ermee want onze getaande en zwarte nieuwe Euro-broeders …..
    zouden het opvatten als een belediging. Volgens de rechter die alle begrip heeft voor verdraagzaamheid en respect , werd het zelfs omschreven als een misdrijf en legde een dwangsom op van 100 Euro als het beeld binnen de drie uur , heu drie maanden niet verdwenen zou zijn . De burgermeester van Publier “de Gaston” is duidelijk in zijn gat gebeten . Hij plande eerst het beeld te bedekken met een bourka, niemand kan of mag zien wat daaronder zit .Hij legde ook klacht neer bij het hof van beroep , ter bescherming van de Christelijke medemenschen met zetel te Bommerskonte ! Hij richte zelfs een schrijven naar de Paus met verzoek te bidden voor deze onrechtvaardigheid . Dat laatste biedt misschien de oplossing ! Wanneer komen de landelijke kerkjes aan de beurd , allemaal een slag in het gezicht van Allah en zijn geestelijk misdeelde gelovigen . Verdwijnen of aanpassen met koepel en minaret .

Reacties zijn gesloten.