We passen ons aan

Afbeeldingsresultaat voor ausradierenNaar verluidt zouden geschiedenislessen à la tête du client aangepast worden in Brusselse scholen.  Kwestie van hun eer of die van Mo niet te beschadigen… en het lichamelijk welzijn van leerkrachten te beschermen.

Om de leerlingen niet voor de borst te stoten, zijn er sommige leerkrachten die daarbij de afkomst van de leerlingen in hun klassen in overweging nemen. “Zo zijn er klassen die de middelbare school verlaten, zonder dat ze iets over de Belgische koloniale geschiedenis of andere grote internationale conflicten hebben geleerd”

Verneem er hier meer over.

 

4 gedachten over “We passen ons aan

 1. Ze zullen binnen X aantal jaren wel leren hoe een westerse beschaving ten onder ging dank zij de correcte politiek . Maar ik vrees dat leerlingen in de klas zullen zitten met een beginnende baard !

 2. Hoe Nederland zich al meer politiek correct aan het aanpassen is.

  2005: Koekfabrikant Van der Breggen verandert na 86 jaar de lekkernij ‘Negerzoenen’ in ‘Buys Zoenen’.

  2005: Columnisten, politici en cabaretiers passen vaker zelfcensuur toe, uit angst voor bedreigingen. Cabaretier en columnist Youp van ’t Hek verklaart dat hij al enige tijd regelmatig het mes van de zelfcensuur hanteert.

  2006: In Amsterdam wordt het kruis op de mijter van Sinterklaas vervangen door de drie andreaskruisen uit het wapen van Amsterdam, aangezien het kruis aanstootgevend is voor moslims.

  2008: De Fortis Bank besluit hun zeven jaar oude pluchen knuffel Knorbert niet langer cadeau te geven bij het openen van een jeugdspaarrekening, ’omdat hij niet voldoet aan de eisen die de multiculturele samenleving aan ons stelt’. Oftewel: een handjevol religieus bezwaarden meldde zich bij de bankverzekeraar om te klagen dat ons oer-Hollandse spaarvarken niet strookte met hun geloof.

  2008: De gemeente Huizen haalt een aantal schilderijen weg uit een expositie in het gemeentehuis. Reden is de kritiek van allochtone bezoekers op de paar geschilderde naakte vrouwen. De doeken worden nu getoond in een ruimte waar geen publiek komt. Kunstenares Ellen Vroegh is onthutst door het besluit van de gemeente. Ze voelt zich gediscrimineerd.

  2009: De directie van de Haagse Hogeschool zet geen kerstboom meer in de centrale hal. Een kerstboom past namelijk niet bij de ‘diversiteit’ van de school.

  2013: De meeste scholen in de randstad houden een ‘eindejaarsmaaltijd’ in plaats van het gebruikelijke kerstdiner omdat islamitische ouders hun kinderen anders thuis houden.

  2014: Op verschillende plaatsen in Nederland wordt Zwarte Piet voor het eerst verruild voor of aangevuld met een Piet met roetvegen of andere kleuren.

  2015: Het Rijksmuseum gaat woorden zoals ‘neger’, ‘eskimo’ en ‘indiaan’ schrappen. Het museum heeft zelfs een werkgroep ingesteld die alle benamingen afloopt. Naambordjes op de zalen worden indien nodig aangepast. Naast het Rijksmuseum blijkt dat andere grote musea in Nederland, zoals Het Museum Volkenkunde, het Afrikamuseum en het Tropenmuseum al druk bezig zijn met het politiek correct aanpassen van de beschrijvingen.

  2015: De Volkskrant stopt met het woord ‘allochtoon’ omdat men dit stigmatiserend en niet politiek correct vindt.

  2015: De montessorischool de Gouden Kraal in Huizen schrapt het Paasontbijt van het menu en vervangt het door ‘lente-ontbijt’ als gebaar naar de moslimleerlingen.

  2015: Aangezien pedofilie nog altijd strafbaar is in Nederland, blijkt er een uitzondering gemaakt te worden voor mensen met een andere cultuur en religie. Een motie van de CDA’er Peter Oskam om de in Nederland voorkomende honderden kindhuwelijken te ontbinden wordt op 13 oktober 2015 door de VVD, PVDA, GroenLinks en DENK verworpen

  2015: De Bijenkorf vervangt in de filialen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Amstelveen de bekende zwarte klimpieten in vergulde klimpieten.

  2015: De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) laat tijdens de jaarwisseling salafisten van de Haagse As Soennah-moskee als ordedienst door de Schilderswijk patrouilleren.

  2016: Het baliepersoneel van stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam mag niet meer in korte rokjes en knielaarzen op het werk verschijnen.

  2016: De leraar Ivar Mol wordt namens de Bredase burgemeester Paul Dapla (PVDA) door de politie op de vingers getikt vanwege een bericht op Twitter, waarin Mol zich afvroeg hoe je nog les kon geven nadat moslimleerlingen, na het horen van de aanslag in Brussel, in de klas hadden geapplaudisseerd.

  Enzovoort enzoverder…
  Meer en verder lezen bij https://gerard1945.wordpress.com/

 3. @ Ropie,

  wat in de startblokken staat om over te waaien met de eerstkomende Oostenwind:

  ‘Het begrip zigeuner wordt nog zeer veel gebruikt. Op de arbeidsplaats, aan de Stammtisch, in verenigingen.
  Politici en massa bladen vergrijpen zich nog dikwijls aan het woord en nemen de protesten van de betroffen groep niet ernstig. Ze reageren eerder, al schouderophalend, met een ‘t is begrijpelijk.

  Tevens staan er al decennia en decennia tal van woorden in de woordenboeken die er eigenlijk niet meer zouden mogen instaan.:
  Zigeunerapfel,
  Zigeunerschnitzel,
  Zigeunergulash,
  Zigeunersauce,
  Zigeunerwurst.

  Alles zeer stigmatiserend.
  Maar het stopt niet bij zigeuners, ook andere woorden die er dus al decennia in staan moeten eruit:
  ewiger Jude,
  Judenbart
  Judenbaum
  Judenburg (stad)
  Judendeutsch (jidisch)
  Judenchrist
  Judengasse
  Judenviertel.
  Judaskuss.

  Als je in de pas wil lopen kan je de Nederlandse equivalenten van al die woorden maar best niet meer gebruiken, om politiek correct over te komen en een rendez-vous met de rechter te vermijden.

Reacties zijn gesloten.