3 gedachten over “We moeten toch een beetje mededogen hebben met mensen, die zo van de onvrijheid houden.

    • Die schietstandeigenaar spreekt als een volleerd politieker! Niet te geloven, die moet dringend presidentskandidaat worden. De moslim in het interview dreigt weer op de bekende manier: als je de islam iets in de weg legt, veroorzaak je radicalisme. Zo win je iedere discussie ntl. Maar iedere aanslag door een ‘heel normale gematigde moslim’ maakt alle anderen in je land verdacht, iets wat geen enkele moslim of goedmens ter wereld kan begrijpen.

  1. Hans Jansen heeft gelijk: het is een genetische kwestie, die onvoorwaardelijke overgave aan de islam en dat apartheidsgedrag dat er uit voortvloeit, bv de kopvodden. Je kunt ze toelaten in een westers land, maar ze zullen nooit integreren (premier van Singapore)
    Verder is de tegenstelling tussen de NLse interviewer en de imams interessant: de beruchte brutale directheid vd NLer in het algemeen, tegenover de omfloerste, ontwijkende uitleg vd moslim, zolang ze in de minderheid zijn, kon niet groter zijn.
    Toch moeten we bekennnen: de islam mag er bij vele volken dan al met het zwaard ingeklopt zijn, het is er sindsdien zelfs met het zwaard niet meer uit te krijgen. Waarmee ik terug kom op Jansen: het is genetisch.

Reacties zijn gesloten.