I.M. Hans Jansen

Arabist‘.  Ook zonder toevoeging van zijn naam wist iedereen dat Hans Jansen  bedoeld werd.  Een  compliment.  Er lopen niet veel westerlingen rond die dit op hun visitekaartje kunnen laten drukken.  Hans Jansen is zondag overleden.  Een groot gemis.  Voor familie, vrienden, partijleden en voor ieder die zich in de toekomst nog thuis wil voelen in Europa.

Rust zacht, Arabist.  Wij sluiten deze video in van – waarschijnlijk – zijn laatste tussenkomst in het EUropees parlement:

Meer bij PowNed

De Telegraaf

9 gedachten over “I.M. Hans Jansen

 1. Een schok voor velen vrees ik. Wat een verlies.
  En dat de mohammedanen ooit de piramides probeerden af te breken, is wel het toppunt. Ik zie ze ooit nog de Mont Blanc met de grond gelijkmaken, wegens ontstaan voor de islam.

 2. Een onbeschrijflijk verlies,we zullen Hans Jansen heel erg missen,

 3. Een groot verlies voor de beschaafde wereld ! Onvergetelijk en onvergelijkbaar is zijn boek “van Jodenhaat tot zelfmoordterrorisme” : zou iedereen moeten lezen !
  Rust zacht, beste Hans, en we hopen elkaar in het latere leven terug te zien !

 4. Ik beken deemoedig aan Fikken, dat ik Hans Jansen niet kende en bijgevolg naar de man heb gezocht.
  Tot mijn grote verwondering bleek dat de man meer aandacht kreeg in Duitsland dan in het Nederlandse taalgebied, vermits praktisch alle verwijzingen in het Duits waren.
  Karl-Heinz Öhlig vond het naar het Duits vertaalde Boek van Jansen ‘Ein Lesenvergnügen’ voor wie het interesseert je kan het nalezen op :
  http://www.inarah.de/…/rezension-zu-hans-jansen-moham...
  Tenzij de redactie een recensie heeft over het Nederlandstalig boek.

  • Bruggetje werkt niet. Welk boek, Anna? Hij heeft er veel geschreven.

   • Mohammed. Eine Biographie (aus dem Niederländischen übersetzt von Marlene Müller-Haas)
    Verlag : C.H. Beck München 2008 – 491 S

  • Het weze U vergeven, lieve Anna Bijns… men kàn onmogelijk àlles weten, maar… het strekt wél “ter Uwer eer” dat U destijds de moeite genomen heeft om de heer Jansens levenswijze op te zoeken.
   Ondertussen zing ik zachtjes “Lacrimosa” voor mij pc-scherm als eerbetoon aan een “groot man” die de waarden van een Westerse opvoeding vér boven een barbaarse, Oosterse leer stelde (alhoewel hij dié ook béter kende dan gelijk-wié in “het Westen).
   Rust in vrede, beste Professor.

 5. mag ik Fikken volgen in zijn eerbetoon aan één van onze steunpilaren.

Reacties zijn gesloten.