We hebben onze beslissingsmacht uit handen gegeven aan de EUSSR

Ook Gerolf Annemans doet zijn ding vanuit zijn kot. Zelfs de EU-cenakels zijn naar verluidt vatbaar voor besmetting. Al hebben we zo onze twijfels of het over dezelfde virus gaat.

Enkele van Gerolfs bedenkingen:

  • Vraag van een leek aan de virologen. Als het zo zou zijn dat er enorm veel vragen overblijven over de opbouw en duur van de immuniteit tegen dit virus, wat betekent dat dan voor de aanmaak van een vaccin? Het is maar een vraag.
  • We hebben de bankencrisis van 2008 bedaard met gratis geld en voor het eerst in de geschiedenis met zelfs negatieve rentes. De kans dat we de 12% Corona-duik met dezelfde fictieve maatregel kunnen overleven is wellicht nihil. De eurozone vreedzaam ontbinden lijkt het meest wijze.
  • De ECB houdt zichzelf en de eurozone fictief overeind. De Italianen kunnen niet devalueren dus is dit de enige oplossing. Een oplossing die er geen is. Euro is een onnatuurlijke munt. En het voortbestaan is een loutere geloofskwestie. Meer iets voor kerkjuristen.
Image

Wij voegen er de onze aan toe: Frankrijk, Griekenland, Spanje, Italië en het land b worden gesoigneerd door de EU, die zich bedient bij het protesterende Duitsland en Nederland – zij mogen het gelag van slecht beheer betalen. Dit is geen solidariteit, dit is diefstal. Zoals het in dit land de gewoonte is: Vlaanderen betaalt voor het zuidelijke gewest. En zelfs na decennia-durende “solidariteit” werd Wallonië niet gered; integendeel, het heeft zich genesteld in de Vlaamse reddingsboei.

Image

Meer info: ECB Heads for More Stimulus Even as Courts Spar Over Limits

De Grondwettelijke Hoven der EU-lidstaten mogen vonnissen wat ze willen, de EU /ECB vegen er vierkant hun voeten aan, blijven erbij dat de EU-wetgeving boven alle andere staat, EU-opperfeldwebelerin von der Leyen dreigt zelfs ermee naar de rechtbank te trekken tégen haar (voormalig) thuisland, Duitsland. De vraag is nu: wèlke rechtbank?

Voorafgaand publiceerden wij hierover: