Wat niet lachend kan gezegd worden…

House Cat Flu - Wikisimpsons, the Simpsons Wiki

Onderstaande episode van de Simpsons dateert van 2010. Het is satire, die echter tegelijkertijd een onuitgesproken waarheid onthult. De schrijver van het scenario is de bekroonde auteur en politiek commentator Michael Price.

Deze episode kwam niet zomaar aangewaaid. Toen deze episode “De huiskat-griep” werd uitgezonden, was de wereld nog aan het herstellen van de 2009 H1N1 varkensgriep-pandemie, resp. Mexicaanse griep, die achteraf op weinig feiten gebaseerd bleek te zijn.

“De Miauw-apocalyps”, met een knipoog naar de varkensgriep, was een campagne tegen de huiskat. In het echt was het een campagne tegen de varkenskweek. Honderdduizenden varkens werden afgeslacht, ook al had de WHO bevestigd dat er geen overdracht van varken naar mens kon optreden. Niettemin voorspelde de WHO met een overtuigende zekerheid dat “zelfs tot 2 miljard mensen (1/3 van de wereldbevolking) binnen de twee jaar zouden kunnen besmet worden” (juli 2009).

Dat er banden tussen De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en de grote farmabedrijven bestaan staat als een paal boven water. In 2009 bestelde de alg. directeur van de WHO, Margaret Chan, 4.9 miljard dosissen van het H1N1 vaccin bij de farma-industrie, zoals bij GlaxoSmithKline, Novartis, Merck & Co., Sanofi, Pfizer. e.a.. Kassa, kassa. Lees ook: Why The WHO Faked A Pandemic