Wat en wie speelt daar écht in Soedan?

Twee bevolkingsgroepen die elkaar bestrijden of… twee wereldmachten die hun posities willen verdedigen, uitbouwen…??? De vergelijking met Oekraïne ligt voor de hand. Al kan Soedan bij ons op minder aandacht rekenen.

Wat blijkt?

  • Rusland wil in Soedan een marinebasis bouwen en dat zint de VSA niet. Alsof de VSA – ocharme – in de hoek gedrumd worden…: https://www.golfbrekers.be/is-de-wereld-veiliger-door-de-honderden-amerikaanse-militaire-bases-verspreid-over-heel-de-wereld/
  • De VSA ambassadeur in Soedan, Victoria Nuland, waarschuwde voor de gevolgen als Soedan toegang zou verlenen aan een Russische marinebasis.
  • M.a.w. de VSA dreigden Soedan met het toverwoord: “sancties”. Handelsverdragen zouden opgezegd of geblokkeerd worden.
  • Toeval? Er bevindt zich een Russische marinebasis in Tartous, Syrië. Ook dit land werd uiteen gereten en zwaar gesanctioneerd.
  • In februari 2023 werd beslist dat er inderdaad een Russische marinebasis komt, maar dat dit vooraf door het parlement moet goedgekeurd worden, wat een probleem stelt vermits er dan eerst sprake moet zijn van een gekozen regering.
  • Volgende stap: VSA buitenminister Anthony Blinken bemoeit zich ermee in april 2023 en belooft VSA-steun bij de “democratische” ontwikkelingen in Soedan, m.a.w. verkiezingen met als resultaat een regering die de zegen van de VSA kan krijgen.
  • Resultaat: Soedanees leger waarschuwt concurrenten van de zgn. Rapid Support Forces, een paramilitaire “rebellen”groep, voor escalatie van het conflict.
  • Afsluitend: opmerkelijk dat je hierover niets hoort of ziet in de poco media.

Waarom en waar Rusland marine bases wil vestigen, verneemt u in onderstaande video:

Mocht U zich afvragen of de VSA zich terecht bedreigd voelen door de bouw van een Russische basis in Soedan, bekijk dan even deze opsomming van VSA bases:

https://www.golfbrekers.be/is-de-wereld-veiliger-door-de-honderden-amerikaanse-militaire-bases-verspreid-over-heel-de-wereld/

Er werd in de bovenste video verwezen naar de ondervraging van gen. Michael Langley over de VSA betrokkenheid in Afrika. Wij publiceerden de vertaling:

Vice-presidente Kamala Harris bezocht enkele Afrikaanse landen om hen te overtuigen bij de VSA-les te blijven – iets dat niet bepaald op gejuich ontvangen werd: