Wat baten kaars en bril…

 

Freddy Van Gaever neemt ons de woorden uit de mond.  Via verschillende kanalen en meldingen van lezers bereiken ons filmpjes, die aantonen, dat het Vrije Syrische Leger, het zootje moslimterroristen, dat Assad van de troon wil stoten wel degelijk over chemische wapens beschikt.

Men kan ons niet wijsmaken dat de VS, GB en Frankrijk niet hiervan op de hoogte zijn.  Dat Assad een koorknaap is, zal je ons niet horen zeggen, maar onder zijn heerschappij hadden minderheden en vrouwen wel rechten.  Als we helemaal de politiek-incorrecte toer opgaan, dan zeggen we hier dat de Prachtlandbewoners slechts een min of meer normale manier van leven kunnen leiden onder een verlichte dictatuur.  Geef ze democratie en het wordt chaos, terugkeer naar het steentijdperk, de sharia.

Ze maken er een zootje van, de Amerikanen.  Overal willen ze gendarme spelen.  Wat hebben wij ons te bemoeien met interne strubbelingen in de zandbak van het Midden-Oosten?  Sturen de Amerikanen kruisraketten naar Nigeria?  Naar Zuid-Afrika, waar de blanke bevolking stilaan uitgeroeid wordt?  Of naar enig andere bananenrepubliek, waar de leider zijn volk laat verhongeren en onder de knoet houdt?

Kerry zorgt voor paniek op de beurzen.  Er zal nu wel al gespeculeerd geworden zijn op aandelen van wapenproducenten.

De Fransen en de Britten willen hun deel van de koek.  Zoveel is duidelijk.  Italië en Duitsland houden zich afzijdig.  Het land b ook.  Ze willen bewijzen op tafel.

In elk geval zijn wij de verliezers.  Honderdduizenden staan gereed, gepakt en gezakt, om asiel aan te vragen.  Bij ons, in het oude Europa, in het westen uiteraard.  Daar heeft Obama geen last van.  En van zijn geweten ook niet.  Democraat of republikein; als het om de wapenindustrie gaat, zijn alle Amerikaanse presidenten één pot nat.

Floriaan Terbeke

 

2 gedachten over “Wat baten kaars en bril…

  1. Hetzelfde politiek en media-zooitje dat moord en brand schreeuwde toen Bush – terecht of onterecht – Irak binnenviel, is nu de grootste supporter van de aanval op Syrië door kluns Obama.

Reacties zijn gesloten.