Wat gaan we erop vooruit!

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) bestaat 40 jaar.  Reden tot feesten.  Met een euthanasiebingo en een uitdaging voor de toekomst: de laatste-wil-pil.

De NVVE is trots op haar 146.000 leden en de tendens is stijgend.  Iets dat wij niet snappen want bij een dergelijk programma kan het aantal leden toch alleen maar slinken, niet?

En ze hebben er zin in, de NVVEers,  want zelfs psychiaters, die een doodswens als een verhulde levenswens zien, zeg maar een kreet voor aandacht, zouden overstag gaan en hun patiënten niet meer proberen te overtuigen hun vervaldatum op deze aardkluit nog even uit te stellen.

En ze geven de christenen weerwerk.  Want al  is het leven door God gegeven, volgens de NVVE mag je een geschenk ook teruggeven.  Niet tevreden gaat het geschenk retour aan afzender.  Zonder verzoek om vervanging.  Er zat geen garantie op.

De NVVE heeft nog wel doelstellingen:     Ieder zijn laatste-wil-pil“Wie graag zo’n pil wil hebben, moet daarover kunnen beschikken. Ja, ook labiele mensen. Die doen het nu ook. Alleen springen ze nu van een gebouw of voor de trein. En daarmee worden een heleboel derden ernstig geschaad.”  Het zijn verantwoordelijke mensen, daar bij de NVVE.

Hoe ziet het feestprogramma er vandaag uit?
„We hebben een heel cultureel programma rond het onderwerp levenseindezorg. Dat betekent theater, dans, muziek, poëzie, literatuur en film. En er is ook een euthanasiebingo.”
De winnaar krijgt de hoofdprijs.  Juist.  We hebben nooit kunnen vermoeden dat sterven zo plezant is. 

Binnenkort wordt kindjes maken wellicht strafbaar.  Zou een enorme besparing zijn op het regeringsbudget.

FVE

 

1 gedachte op “Wat gaan we erop vooruit!

  1. Internetfraudeurs bellen nu ook naar slachtoffers
    donderdag 29 augustus 2013, 14u07Auteur: jns

    23
    Reageer op dit artikel
    MailPrint

    SS
    Alles over
    Binnenland

    Verschillende computergebruikers in ons land zijn recent het slachtoffer geworden van internetfraudeurs die telefonisch contact met hen opnamen. De oplichters bellen vanuit het buitenland naar vaste telefoontoestellen en vertellen de mensen dat er problemen zijn met hun computer. Daarop stellen ze voor om de pc vanop afstand te ‘herstellen’. In werkelijkheid wordt echter schadelijke software geïnstalleerd. Dat meldt de vrt.
    Volgens de Federal Computer Crime Unit (FCCU) gaan de fraudeurs bijzonder gewiekst tewerk. Ze melden via de telefoon dat er ernstige problemen zijn met Windows, het besturingssysteem van Microsoft, en stellen voor om die vanop afstand op te lossen. In werkelijkheid nemen ze de computer over en plaatsen ze er schadelijke software op.

    ‘De oplichters bieden daarop een contract aan om uw computersysteem te onderhouden. Als je dat niet doet, blokkeert je pc’, zegt Luc Beirens van de FCCU. ‘Meestal vraagt men een bedrag van ongeveer 150 euro dat moet overgemaakt worden.’

    De FCCU merkt op dat Microsoft nooit zelf klanten opbelt. Er is dus maar een goede raad: de telefoon gewoon neerleggen. ‘Bel ook niet terug naar onbekende buitenlandse nummers’, klinkt het nog.

Reacties zijn gesloten.