Wanneer in elke EU-lidstaat?

In 't verzet 3 luie stoel STOP3AAls we van iets zeker zijn, is het wel dat het land b als laatste zich zal verzetten tegen de islamisering.  Met een koning die een ‘enemy within’ wil bekampen, een begripvolle regering, een ‘hou-me-tegen’-importsecretaris, een Ganzendonckende De Wever en met aan-de-voet media moeten we niet verwachten dat een volksopstand iets voor de nabije toekomst is. 

In de voormalige Oostblok-landen gaat echter de zon op.  Daar schuwen ze zich niet voor een duidelijke mening, die ze ook in daden (willen) omzetten.

In Polen, in Tsjechië groeit het verzet tegen de EU.  Of het nu gaat om inmenging van binnenlandse politiek, over hùn grondwet, over voorgeschreven vervreemding.  Ze pikken het niet langer.

Na Polen is nu ook in Tsjechië een para militaire organisatie actief.  Ze noemen het een burgerweer.  Ze zijn ex-soldaten.  Reservisten.  Ze willen hun vaderland verdedigen tegen de NAVO, tegen de EU, vooral tegen migranten.  Maar ze willen hun militie ook open zetten voor burgers.  Oprichter Marek Obrtel maakt duidelijk: “wij noemen ons klaar en duidelijk nationale Heimwehr (Vert.: verdediging van ons huis, ons vaderland), met vele opgaven.  Eén ervan is de bewapende verdediging van het Tsjechische grondgebied, de kern van onze bezigheden.”

En hij bedoelt vooral tegen vluchtelingen.  Hij – en zijn organisatie – vinden dat als de regering tekortschiet, de burgers het recht hebben in te grijpen. En neemt de NAVO op de korrel die zijn land naar een oorlog met Rusland voert.  Hij ziet immers heil in een toenadering met Rusland.

Jacob Janda van de denktank ‘Europese Waarden” vindt dat het hier duidelijk om “fascisten, neonazi’s…”  gaat, eng verbonden met de partij “Nationale Democratie”.   Kortom ‘mestkevers’, van het ergste soort, al heeft hij die benaming niet in de mond genomen wegens auteursrecht in Vlaanderen.

Eén gedachte over “Wanneer in elke EU-lidstaat?

  1. Ik ben al gans mijn leven in het verzet, in mijn studententijd bij de Volksunie, later in Gent bij het Vlaams Belang en stichtte daar de Roeland in de Sint Kwintensberg en richtte later het Vlaams belang op in Blankenberge waar ik 18 jaar gemeenteraadslid werd. Dus ik heb mijn steentje bij gedragen in het verzet

Reacties zijn gesloten.