Istanboels begraafplaats voor ‘verraders’

Niet alleen Barcelona kan bogen op een ‘Begraafplaats van de Veroordeelden’.  Ook Istanboel heeft sinds de putsch een plaats buiten de stad voorzien voor de onwaardigen, voor de zondaars, voor degenen die stierven tijdens de operettenputsch van Erdogan.

De begraafplaats draagt de officieuze naam “Begraafplaats van de Verraders”.
Ook na de dood blijft de wraak van de Verheven Leider aanwezig.

Helemaal achteraan in een hoek op een bouwplaats voor een nieuw hondenasiel in Oost-Istanboel zijn er verse graven op een nieuwe begraafplaats, exclusief voor de ‘verraders’ van 15 juli.

In totaal kwamen naar verluidt ca. 290 mensen om, daarbij 24 vermoedelijke putschisten.  De regering noemt ze ‘verraders’, een normale begrafenis onwaardig.  Daarom heeft het stadsbestuur van Istanboel een week na de zgn. putsch bekend gemaakt dat voor deze doden een speciale begraafplaats zal voorbehouden worden.  Met de innige wens dat “wie hier voorbijkomt, hen moge vervloeken en hen niet in vrede laat rusten,” gaf burgemeester Kadir Topbas nog mee aan Erdogans pers.

Erdogans democratie gaat er met de grove borstel door.   Ca. 16.000 mensen opgepakt, waaronder 10.000 met militaire achtergrond.

De Turkse overheid voor religieuze aangelegenheden heeft bevolen dat er geen begrafenisceremonie, noch een -gebed, mag uitgevoerd worden voor hen die tijdens hun betrokkenheid bij de putsch om het leven kwamen. Want “de intentie van dergelijke gebeden is de kwijtschelding van zonden voor gelovigen, maar deze personen verdienen geen kwijtscheldingshulp van gelovigen”.

Andrew Gardner, Turkije-expert bij Amnesty Int’l, spreekt van een stap die “tot een tamelijk vergiftigde en gevaarlijke sfeer” bijdraagt.  “Religieuze erediensten en een behoorlijke begrafenis ontzeggen is een feitelijke inbreuk van de mensenrechten.  Onvoorstelbaar.”

Aan de begraafplaats werd in een razend tempo gewerkt.  Binnen twee dagen werd een muur gemetseld.  Met sinds maandag een bordje “Begraafplaats van de Verraders”.   Dezelfde dag werd de eerste dode onder een stervende pijnboom in de grond gestopt, zonder gebed, zonder ceremonie.

De begraafplaats bevindt zich helemaal achteraan op de bouwplaats, niet toegankelijk voor het publiek.  Wie op het nabij gelegen provisorisch hondenasiel werkt, vindt dat zelfs honden het niet verdienen in de buurt van de verraders te moeten zijn.  Ook niet als ze dood zijn, ook niet als ze onder de aarde liggen te rotten.   “Zij zouden geen plaats naast onze honden mogen hebben.  Zij zouden nergens in Turkije mogen zijn.  Zij zouden moeten verbrand en hun asse in de oceaan geworpen worden.  Er zou nergens in dit land een spoor van hen te vinden mogen zijn.”

Als vloek kan dit tellen, want wie Turken en andere Prachtlanders kent, weet hoe zij met dieren omgaan.

Uitgegomd.  Zoals er wellicht in de gevangenis ook vermoedelijke putschisten in een vergeetput zullen belanden.

Klik hier voor video

24Min.onLine

 

13 gedachten over “Istanboels begraafplaats voor ‘verraders’

 1. Dat verwondert mij zo’n beetje . Ik las dat de verheven leider geen vervolging meer wenst , voor diegenen die hem den titel van verheven “geitenneuker” bedachten , ten teken van goede wil .
  Intussen speelt dat succesnr in mijn hoofd ……Dit is het mooiste ….het mooiste moooment , de naam van die Vlaamse zanger ontgaat me …Het zou inderdaad een prachtig gebaar zijn van onze kerkvorst , dat hij wereldwijd zou bekend maken , dat hij samen met zijn kardinalen enz enz , zou bidden voor de zielenrust van al die zogezegde verraders misschien doen de”meer dan gematigde” imams wel mee aan een uitgebreide gebedstonde . Ik denk dat Erdogan zijn kl…opvreet en de Paus beschuldigt als verrader van de Turkse volk en zijn verheven democratie .

 2. Wij hopen al jaren op zo een begraafplaats speciaal voor verwarden, lone wolfs en alle andere soorten van islamterroristen.

  • Dat zouden de groenen goedvinden …Een Gutmenschen kerkhof voor Islam terroristen met in het centrum een groot kruis , in het teken van vergiffenis en christelijke verdraagzaamheid . Met het opschrift
   Heer vergeef deze slachtoffers van verwardheid , want ze hadden er geen benul van , waarmede ze bezig waren

 3. Onbegrijpelijk hoeveel Europeanen nog op vakantie gaan naar Turkije…!
  Ofwel ben je bewust collaborateur met dergelijk misdadig en dictatoriaal regime,
  …ofwel ben je volledig naïef

  • … het is pragmatischer. Je krijgt in Turkije veel waar voor je geld. Moderne hotels, meestal all in, schitterend landschap, veel bezienswaardigheden die de Grieken daar gebouwd hebben…, goed weer, proper water, ontelbare sportmogelijkheden en in de toeristische sector spreken ze vlotjes meerdere talen. Kortom: wat prijs/kwaliteit aangaat hebben de oude toeristische zuiderse bestemmingen, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, nog behoorlijk veel in te halen waar de infrastructuur verouderd, de dienstverlening ‘hautain’, de prijzen te hoog zijn.

   • Dat is nog niet alles ! Wanneer je als tourist rondloopt met een plakaat waarom te lezen ,
    “””””Erdogan is een geitenneuker”””””
    Dan wordt je verblijf gratis verlengd , ze komen je halen en brengen je naar de nieuwe verblijfplaats , alles op kosten van de regering . Je hebt zelfs geen nood meer aan een zonnencreme . Turkije= vacantieland

 4. Wij moeten ook niet onze borst uitsteken en “hoog uit de toren blazen” wat de begrafenisdiscriminatie betreft: op de vele kerkhoven in dit onland is er,meestal tegen een muur/of in een hoekje, eveneens een stukje “ongewijde grond” voor zelfmoordenaars èn “ongelovigen”… omdat dié, volgens de “allerheiligste kerk” VERDOEMD ZIJN, en niet waard om in (door hén gewijdde 🙂 ) grond begraven te worden.
  Dé moderne oplossing is cremeren & uitstrooien…dààr maakt men géén onderscheid tussen pilaarbijters & geuzen

  • Volgens onze ervaring toetert de RK niet meer zo hoog van de toren en wordt er bij een zelfdoding wel een excuus verzonnen. Ze mogen op het hoogaltaar en niet meer in het portaal. En worden gewoon tussen de rest van de stervelingen begraven.

   • Dat is goed , nieuws want ik heb heel lang geleden eens een doodzonde gedaan tegen het zesde gebod van God ……
    “””Doe Nooit Wat Onkuisheid””” Is . Ik heb dat nooit aan den biechtvader verteld , ik gunde hem die opwinding niet en wilde hem niet , op bepaalde gedachten brengen , die niet stroken met zijn priester ambt .Maar nu voel ik me terug gerust , ik word niet begraven op ongewijde grond !

  • Ik denk dat Fikken praat in en over de voltooid verleden tijd.
   Trouwens Fikken, hoe doet men dat: de borst uitsteken??

 5. Ik heb alles doorzocht maar niets gevonden waar groene Almaci haar Turkse broeder streng veroordeeld voor zijn onmenselijke behandeling van gevangenen die de verheven leider niet echt sympathiek vonden . Noch commentaar op zijn uitzuivering waarin , rechters ,leraars enz de laan werden uitgestuurd . Dit alles staat lijnrecht tegenover de idealen van “groen” …geluk en gezondheid voor iedereen , zelfs tot in het absurde. Het ontbreekt haar zelfs vijf minuten politieke moed om dat gedrocht , dat zich Erdogan noemt eens goed uit te kafferen . Dat probleem zou zij helemaal niet hebben met het VB om de eenvoudige reden dat het geen Turken zijn maar beschaafden met gezond verstand . Nu had zij de kans om mijn respect voor groen uit de riool te halen

 6. Werk aan de winkel voor de stichting ‘Boete en Verzoening’ die jaarlijks herstel- en onderhoudswerken uitvoert op joodse begraafplaatsen.
  In de folder: “christenen hebben joden eeuwenlang gediscrimineerd. De vijandschap van de christenen ontaardde vaak in vernedering van joden, in beroving en moord. Wij erkennen tevens dat de christelijke kerken bijgedragen hebben aan anti-joodse stemming in Europa.

  Met vele andere christenen voelen wij een diepe pijn en schaamte over deze gebeurtenissen. Het werken aan begraafplaatsen is een goede manier van schuld belijden’

  Constantinopel, here we come. Door het niet liefderijk opvangen van Turken in onze gemeenschap. Door hen te stigmatiseren, hen te beroven en te vermoorden zijn wij de oorzaak van veel kwaad.
  Het onderhouden van graven is een goede manier van schuldbekentenis.

Reacties zijn gesloten.