Vrijwillige hulpverleners of Al-Nusra-strijders?

camera in actie 2424547_origSinds geruime tijd zijn de zgn. ‘witte helmen’ actief op het strijdtoneel in Syrië.  Volgens de poco media zijn het vrijwilligers die hun leven riskeren om hulp te bieden aan de lijdende bevolking. Dag na dag worden we overspoeld met beelden van rennende witte helmdragers, stofwolken op de achtergrond, een kind in hun armen.  De Morgen pleit er alvast voor hen de Nobelprijs van de Vrede toe te kennen.  Opvallend veel kinderen in Aleppo.  Pakkende beelden met acteurs die ‘gered’ worden… Misschien eerder een Oscarnominatie?

Intussen blijft Martine Tanghe met een in-treurige blik filmfragmenten aankondigen waarbij ze zonder aarzelen Rusland en de Syrische regeringstroepen beschuldigt.

 

6 gedachten over “Vrijwillige hulpverleners of Al-Nusra-strijders?

  1. Ocharme, die arme IS kindertjes, die worden opgeleid om aanslagen te plegen of als zelfmoord/opblaasterroristjes; nu worden ze doodgebombardeerd door het Syrische leger (met steun van het duivelse Rusland), zelfs voor ze hun aanslagen kunnen plegen. Ocharme, die sukkelaars van de Islamitische Staat omdat ze geen mensen meer kunnen folteren en kelen, verdrinken, in brand steken, van gebouwen gooien. De EU moet dringend financiële hulp – en misschien wel militaire steun – naar Aleppo sturen voor IS.

  2. Op het derde joetuubeke met groepsfoto van die Nobelprijswinnaars staat er eentje op de voorgrond die duidelijk onder de invloed is van de NL politiek en Van Bellingen . Het is zowaar een “RoetPiet

Reacties zijn gesloten.