Vox krijgt geen stem tijdens nationaal verkiezingsdebat op Spaanse televisie

Vox, de stem van de rechtse kiezer in Spanje, mag niet klinken tijdens het énige nationaal verkiezingsdebat op televisie gepland voor 23 april. Santiago Abascal, partijvoorzitter van Vox, wordt de mond gesnoerd. Officieel luidt de verklaring dat het gaat om een instructie van de Spaanse Centrale Verkiezingsraad, die stelt, resp. voorschrijft, dat Vox niet mag deelnemen omdat deze niet “proportioneel” vertegenwoordigd was tijdens de 2015 verkiezingen, toen het nog geen zitje in het federale parlement kon veroveren.

Dat Vox intussen de derde partij in Andalusië geworden is, met 11% van de stemmen en 12 zetels, speelt geen rol. Wat wel een rol speelt is dat opiniepeilingen goede toekomstpunten geven aan Vox. Wat wel een rol speelt is dat Vox rechtse én anti-immigratiestandpunten in haar programma opgenomen heeft. Wat wel een rol speelt is dat Vox zeer islam-kritisch is.

Vox is volgens de poco tegenstanders “populistisch”, “extreem-rechts”, “onverdraagzaam”, “islamofoob” en – we huiveren… – verwijzend naar de copy-slogan van Trump “Maak Spanje opnieuw groots” bovendien aanhanger van een Franco-ideologie, die ten allen prijze moet bestreden worden. Trump heeft zich dus blijkbaar laten inspireren door Franco…

Met linkse opkomende partijen had de Verkiezingsraad minder moeite.

Abascal reageerde onmiddellijk na de cordon-beslissing op Twitter: “Eerst probeert het establishment onze boodschap in de media te manipuleren, dan sturen ze de gemaskerde posse van Antifa op ons af en nu censureren ze ons zodat de Spanjaarden ons niet kunnen horen.”

In de media wordt ongegeneerd over het “Spaanse nieuwe oude monster” geschreven.

Tweede video: doodsbedreigingen “Abascal, guillotina!” door de linkse regenboog-activisten. Op rechts mag schaamteloos geschoten worden.