Multiculturele kerstgedachten

tree-topperDeze islam versiering voor de top van uw kerstboom wordt aangeboden bij Wallmart, afdeling kerstattributen.   Ergens klopt er iets niet.  Kerstboom verwijst naar Kerstmis.  Kerstmis is de dag dat we de geboorte van het kindje Jezus, van Christus dus, herdenken.

Overal waar de multikul ons leven op het rechte pad geleid heeft wordt het woord Kerstmis – met alle afgeleide samenstellingen – verbannen naar de zolder tussen de stofwebben van de verdrongen onverdraagzaamheid.

bz

Kerstmarkten worden Wintermarkten  Kerstfeesten worden Lichtfeesten. Compleet met Winterpret. En zelfs een  Sharia-conforme kerstmarkt.

 

Kerstwensen worden “Happy Holidays” of  ‘Seasons Greetings: afstandelijker en neutraler dan dit voorbeeld uit Corby (G.B.) is moeilijk in te denken, compleet met bushokje en administratief gebouw.

Christmas cards from some of Britain's local councilsDe uitgifte van kerstzegels veroorzaakte een kerststorm.  Birmingham verving Kerstmis met “Winterval” en in Cornwall sprak men over “a time of gifts”.

  

En het kwam zelfs tot een parlementaire vraag in de EU-praatbarak over een verbod op de kerstviering in het door Turkije bezette Noord-Cyprus.

Kerstwensen van Canadese moslims.

 

En tot slot nog even herinneren aan de stalen kerstboom in 2013 op de Brusselse Grote Markt “om andere religies niet te schofferen” en de talrijke kerststalletjes die jaar na jaar vernield worden.

FVE

1 gedachte op “Multiculturele kerstgedachten

  1. Je zou het kunnen vergelijken met ouders die hun kinderen alles geven , nooit bekritiseren , om hun liefde te winnen en te behouden en vooral te vermijden dat ze lastig worden . Den bompa een oude man met levenservaring, wijst de ouders op de gevaren van dergelijke opvoeding, maar ma en pa schuiven hem opzij als een oude ambetante vent die kan zeuren. De kinderen worden echter groot en we kennen allemaal , in de meeste gevallen de resultaten van dergelijke opvoeding!

    Kerstmis is bijna een individueel feest aan het worden , zoals een verjaardag . Al onze gebruiken , folklore , feestdagen en dergelijke die niet in goede aarde vallen bij de “baardapen” moeten eraan geloven , stapje bij stapje , ze zijn goed op weg

Reacties zijn gesloten.