Voor Duitse erfzonde nooit ofte nimmer absolutie

Voormalig VSA-president Trumps “America First”, is voor een Duitser met een zelfde patriottische boodschap een onvergeefbare doodzonde.

Björn Höcke (AfD) gebruikte in een toespraak “Alles für Deutschland” en dàt mag niet wegens – naar verluidt “een nazi-leuze”. Samen met nummerplaten, logo’s en afkortingen op reclame en kledingstukken met bv. HH of 88 of zelfs slechts Gotisch schrift worden zij naar de vergeetputten der geschiedenis verbannen. Het kenteken van Hamburg ontsnapt voorlopig nog steeds aan de Duitse mea-culpa-waanzin.

Drie verboden woorden met een prijskaartje van 13.000 euro. Alle media berichtten uitvoerig over de onverlaat en de strafmaat. Maar voor de SPD-er Daniel Wolski, die tieners misbruikte, zich te buiten ging aan het stockeren en zenden van kindernaaktfoto’s, amper een woord behalve in de schandaalkrant Bild (https://m.bild.de/regional/nordrhein-westfalen/luenen-nrw-jugendliche-missbraucht-haft-fuer-ex-vize-buergermeist).

Bild

Media hebben ook zo hun prioriteiten, nietwaar?

Het is maar de vraag hoe lang in ons land nog AVV-VVK op onze IJzertoren mag prijken en wanneer Raymond Van het Groenewouds “Vlaanderen Boven” verboden wordt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.