“Vluchtelingen” als onze pensioenredders

Vakkrachten vinden in Duitsland nog steeds gemakkelijk een job.  Logisch dat immigranten daarbij een positieve rol kunnen spelen, mits zij – het ligt voor de hand – een vak kennen.  Deze vaardigheden kunnen zij op de werkvloer onder de knie krijgen met een “Lehrstelle”.

Wat blijkt?  70% van de “vluchtelingen” uit Afghanistan, Syrië en Irak, die in Duitsland de kans krijgen een beroep te leren, stoppen voortijdig met hun opleiding.  Ze geven de voorkeur aan een levenslang bestaan in een hangmat of als losse handlanger zonder diploma of beroepskennis.  Er zijn nog andere lucratieve mogelijkheden om te voorzien in het dagelijkse bestaan, maar die laten we buiten beschouwing vermits we ervan uitgaan dat “vluchtelingen” zich aan onze wetten houden.   Bij de overige nationaliteiten ligt het percentage van opgave  slechts bij ca. 25%.

Vooral het ontbreken van de taalkennis is een grote handicap.  Bijkomend probleem zit ‘m hierin dat ze als leefloner of losse arbeider zonder diploma méér geld krijgen dan tijdens hun opleiding.    Er moet met hand en tand aan getrokken worden eer ze  überhaupt met een vakopleiding willen starten.   Velen gaan ervan uit dat ze onmiddellijk veel geld gaan verdienen (sic).   Men moet hen ervan overtuigen dat het op lange termijn lucratiever is eerst een opleiding te volgen dan te gaan voor het snelle geld.   En dan nog moet men er veel geld en energie insteken eer ze voor de Duitse economie rendabel worden.
70% van de Afghanen en 15% der Syriërs zijn analfabeet.  22% heeft geen schoolgetuigschrift.  Die kunnen zelfs geen beroepsopleiding volgen.  En degenen die wel de school afgemaakt hebben en in hun thuisland een vak uitgeoefend hebben, zijn de stavende documenten kwijt.  Deze zouden dan in de resp. bedrijfstak eerst een test over hun vakkennis moeten afleggen.

Intussen blijven de artsen, ingenieurs, advocaten en professoren  in Merkels Schlaraffenland onverminderd toestromen.  Misschien moeten die een beroepsherscholing volgen.  De eerste horde werd immers al genomen: ze kunnen lezen en schrijven.

BMW is ontgoocheld. Hun werkaanbieding kan geen enkele vluchteling overtuigen.  Nochtans had BMW samen met de gewestregering een pilootproject gelanceerd, waarbij bij de start van een nieuwe logistiekhal 2000 nieuwe jobs gecreëerd werden, waarvan 20 speciaal voor vluchtelingen.  Het project begon in juli; tot op heden heeft BMW nog geen enkele vluchteling gevonden met de nodige kwalificaties of de wil om te werken.

FT

Die Welt

8 gedachten over ““Vluchtelingen” als onze pensioenredders

 1. Straks kunnen die aan de slag als geneesheer met een leercontract ! Ik denk , het is zelfs mijn overtuiging dat al de groten der aarde , zelfs de groene breedsmoelkikkers en de rode ridders het me mij eens zijn , als ik zeg dat onze Westerse leefwereld veeeel beter af zou zijn zonder dat reizend Islamcircus !

 2. Een cynische analyse van de “pensioenredders” vindt men in het volgende bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-10-25/death-europe
  Submitted by Daniel Greenfield via FrontPageMag.com,
  met als titel :
  “How The Mohammed Reitrement Plan Will Kill Europe”
  Een citaat :
  “European leaders talk about two things these days; preserving European values by taking in Muslim migrants and integrating Muslim migrants into Europe by getting them to adopt European values.
  It does not occur to them that their plan to save European values depends on killing European values.”(=einde citaat).
  De voormelde tekst bevat een haast hilarische analyse van de pensioenplannen van Fritz en deze van Mohammed!!
  Vooral het besluit van de analyse geeft een “moordende kijk” op de toestand:
  “Europe is drinking rat poison to cure a cold. Instead of changing its values, it’s trying to maintain them by killing itself. The Mohammed retirement plan won’t save European Socialism. It will bury it.”(=einde citaat).
  Verdere commentaar is hier overbodig!!

 3. Werken en fietsen dat zijn vernederende bezigheden.
  De buiken van de mannen hun vrouwen dat zijn de inkomens, daardoor kunnen zij ganse dagen kaarten en waterpijpen roken. De tijd dat hun vrouwen niet in betaald rustverlof zijn, zijn zij het die nog werken om kindergeld te krijgen, de schoonmoeders zorgen voor de kroost.

 4. Als de moslims zulke leergierige en nijvere mensen waren, was hun wereld niet zo’n puinhoop. De uitzonderingen bevestigen de regel, en die worden dan gretig ten tonele gevoerd.

 5. Ik heb een voorstel:
  Geef iedere Vlaming die een illegaal aangeeft 250 euro premie , laat de politie én het leger die illegalen verzamelen tot het vliegtuig vol is en hupsakee ermee.

Reacties zijn gesloten.