Visionair

Vluchteling wil naar Noorwegen vanwege de luxe gevangenissen
Amaai, dat is pas twee stappen vooruit denken.

De Noorse gevangenissen staan erom bekend de meest menselijke ter wereld te zijn. Noorwegens nieuwste gevangenis bijvoorbeeld, Halden Fengsel ligt in een bosrijk gebied in het zuidoosten van Noorwegen. Het hypermoderne detentiecentrum heeft een capaciteit van 252 gevangenen en bevat een muziekstudio, joggingpaden en een vrijstaand huisje met twee slaapkamers waar gevangenen hun familie kunnen ontvangen en laten overnachten. De gevangenen kunnen er kookcursussen volgen en hebben een flat screen, een minikoelkast en design meubeltjes ter beschikking in hun cel.
Dat is blijkbaar ook deze vluchteling niet ontgaan. Toen een Noorse journalist hem vroeg waarom hij naar Noorwegen wou komen was zijn antwoord eerlijk en simpel, zoals u kan zien in onderstaande video. Ambitieuze kerel! (GBL)

Met dank aan Wes H. voor de tip. Geleend bij Clint

6 gedachten over “Visionair

 1. Dat is straf . Die asielzoekers zijn feitelijk niet op zoek naar een beter leven , werk of een toekomst….Neeje…. ze zijn op zoek naar betere gevangenissen waar ze naar een tijdje , met geen stokken weer weg te krijgen zijn . Indien het noodlot zou toeslaan en ze toch hun vrijheid terug krijgen ! De oplossing is heel eenvoudig , hoe groter het misdrijf…….. hoe langer ze terug kunnen genieten.

 2. Ik heb weer iets bijgeleerd . Hoe menselijker , hoe beschaafder , hoe begripvoller
  we worden , hoe groter het aantal gedetineerden .Het afschrikkingsefect is weggevallen…..integendeel ! In veel gevallen wordt de dader slachtoffer en kan hij of zijn familie nog rekenen op een fikse schadevergoeding . Moet er soms nog ergens zand zijn ?

 3. Dit heeft wel niet direct iets met Noorse gevangenissen te maken…

  Duitse vluchtelingenfamilie weigert woning omdat makelaar vrouw is.
  Makelaar doet verhaal op Facebook, wordt door ‘gutmenschen’ uitgescholden voor ‘nazihoer’.
  Een makelaar (V) in het Duitse Bad Kreuznach die onlangs aan een, volgens hun eigen zeggen Syrische, vluchtelingenfamilie een te huur staande woning wilde laten zien, werd keihard met de ontluisterende realiteit van de botsing der culturen geconfronteerd. De familie weigerde het huis met de makelaar te bezichtigen omdat de makelaar vrouw is.

  De makelaar doet haar verhaal in Die Welt.
  Volgens de makelaar werd zij gebeld door een man die in gebroken Duits vroeg of hij de woning voor vijf personen kon huren en of hij de woning mocht bezichtigen. Dat kon.
  Verder lezen: http://nieuws.tpo.nl/2015/10/01/duitse-vluchtelingenfamilie-weigert-woning-omdat-makelaar-vrouw-is/

  Het originele verhaal in Die Welt: http://www.welt.de/politik/deutschland/article147113546/Fluechtlingsfamilie-redet-nur-mit-maennlichem-Makler.html?wtrid=socialmedia.socialflow….socialflow_twitter

Reacties zijn gesloten.