Villa Belgica

Villa Belgica

De nullenzender die zendtijd “geeft” aan het Vlaams Belang… Het aantal seconden per maand kunnen meestal op één hand geteld worden.  En dan nog met als doel de partij in een kwaad daglicht te stellen.
Ook nu weer in Villa Politica.  Charmante Linda De Win nam Philip Claeys en Marine Le Pen op de korrel.

Marine Le Pen nam meteen scherp afstand van het goedkope ‘extreemrechts’-etiket dat de politiek-correcte meute er graag  op plakt. “Wij zijn niet extreemrechts, maar vaderlandslievend. Wij verdedigen onze vrijheid en soevereiniteit.” Het economische beleid noemde ze “een ramp” en bovendien heeft de EU “de deur opengezet voor een ongebreidelde immigratie.” Marine Le Pen verwacht een politieke aardverschuiving bij de Europese verkiezingen van volgend jaar: “Miljoenen Europeanen willen voor ons stemmen. Ze zijn tegen deze Europese Sovjet-Unie.”

Voor fragment Marine Le Pen, klik hier

Ook Philip Claeys gelooft sterk in een eurokritisch front en verwacht dat het Vlaams Belang – zeker bij de Europese verkiezingen – een goed resultaat zal neerzetten: “Wij zijn de énige eurokritische partij in Vlaanderen. We merken dat er bij de bevolking een groot ongenoegen bestaat over de werking van de EU. En ik ben er zeker van dat wij goed zullen scoren.”

Linda De Wins analyse dat het FN een vaderlandslievende partij is en het VB niet – want een afscheidingspartij – is de teneur van de nationale zender die een ander begrip over “het vaderland” heeft dan wij.  Vlaanderen is ons vaderland en dat wil het VB verdedigen en autonoom maken.

Philip Claeys erkende dat elke partij binnen die eurokritische coalitie of fractie zijn eigen identiteit heeft en die ook wil bewaren. Maar dat kan of mag geen probleem vormen. “Wij komen allemaal op voor de identiteit van de volkeren. Wij willen minder Europa, meer democratie en meer nationale soevereiniteit. En voor ons Vlamingen is dat Vlaamse soevereiniteit. Een onafhankelijk Vlaanderen zal ook deel uitmaken van een Europees samenwerkingsverband, maar dat zal anders zijn dan de EU die we vandaag kennen.”

Linda De Wins strategie om het VB onderuit te halen, onze mandatarissen  proberen tegen elkaar uit te spelen, hen woorden in de mond te leggen of verklaringen te verdraaien zijn haar handelsmerk.  Wat een schatje.

Tot slot Philip Claeys: “De belangen van het Vlaams Belang zijn groter dan mijn eigen persoontje.”

Voor fragment Philip Claeys, klik hier

FVE

2 gedachten over “Villa Belgica

  1. De Win is een uitgekookte rooie feeks. Objectiviteit, wat je van een hournaliste zou mogen verwachten is haar totaal vreemd. Tussenkomsten, vraagstellingen van Vlaams Belang mandatarissen in De Kamer of in het Vlaams Parlement worden keer op keer onderbroken om er een interviewke met een “correcte” politicus tussen te wringen. Deze strategie wordt door de rode 0000 al jaren toegepast. Als er dan toch een Vlaams Belanger tot bij haar praatpeer geraakt wordt deze door een grondig ingestudeerd nummerke met leugenachtige argumenten het zwijgen opgelegd. Letterlijk en figuurlijk, want de praatpeer wordt handig onder de neus van de mandataris weggerukt.

  2. We kennen De Win al jaren ze is er geraakt dank zij de socialisten en wat kan je meer verwachten van de rode TV, Flaminganten zullen ze nooit aanvaarden. het belangrijkste nieuws is dat de Euro kritische partijen zullen samenwerken en het Vlaams Belang doet al zeker mee. Wie zeker niet meedoet is de NVA, zij wil meer Europa, niet te begrijpen

Reacties zijn gesloten.