“Vermoedelijke” dader???

Onze Oostenrijkse jeugdvriend Hotte tekende in 2015 deze spotprent waarmee hij de “Wir schaffen das”-welkompolitiek van Merkel aan de kaak stelde. Vandaag is deze actueler dan ooit.

Parijs, Nice, Brussel, Berlijn… nu ook Wenen. Klik hier voor gsm-beeldmateriaal. De gedode terrorist zou een in Oostenrijk geboren Albaniër zijn, Kurtin S. 20 jaar jong en ouder zal hij dus niet worden.

Terreur & Crime Nieuws's tweet - "Kurtin S., geboren en getogen in #Wenen.  De 20-jarige S. zou Albanese wortels hebben, zijn ouders komen uit  Noord-Macedonië. S. was bekend bij de veiligheidsdiensten omdat

Is dit een mededader, de organisator of een supporter?

Mutmaßlicher Attentäter von Wien

Achter de onleesbare naam schuilt Abdilmuntaqeem Al Iraqi or Lloyd Al Amriki…

unnamed-1.jpg

Minstens drie twitterprofielen van hem zijn bekend. Hij viel de politie op door de geplaatste berichten. Intussen niet meer raadpleegbaar. Terwijl de poco media en politici nog volop aan het raadselen waren wie de gefrustreerde, getraumatiseerde verwarde schutters waren, vielen zelfs de buitenlandse pers zijn antwoord aan de politie van Wenen op toen deze waarschuwde dat er een grote politie-inzet aan de gang was in het 1ste district:

Hier is zijn antwoord aan de Deutsche Welle (DW):

Petra ©️ 🇳🇱 🏛️🦉🤘🔥🤘 (@TweetHola) | Twitter

Ook dreigt hij met een terreuraanslag in het V.K.. Men vraagt zich niet af of, maar wel wanneer deze zal plaats vinden:

r/4chan - EuroAnons try to decipher a tweet.