“Verklaarbaar terrorisme” vs. “onverklaarbaar terrorisme”

 • “Verklaarbaar terrorisme” versus “onverklaarbaar terrorisme”? Stéphane Charbonnier (links), redacteur en uitgever van Charlie Hebdo, werd vermoord in Parijs op 7 januari, tezamen met veel van zijn collega’s, tijdens een terroristische aanslag die volgens John Kerry “een legitimiteit, een motief had waar je jezelf op een of andere manier aan kon vasthouden, zodat je kon zeggen ‘OK, ze zijn heel boos vanwege dit of dat’. Kerry stelde dat in contrast met de aanslagen in Parijs op de 13 november (rechts), waarvan hij zei dat die “absoluut willekeurig” waren.

  Wat als de terroristen zich op “alleen Amerikanen” of “alleen diplomaten” zouden hebben gericht, zou dat nog steeds “verklaarbaar terrorisme” zijn in de gedachtengang van Kerry?

 • “Als we stoppen met het tekenen van cartoons, moeten we dan ook alle synagogen sluiten? Moeten zij zich bekeren tot iets anders? Moeten we alle joden vragen om te vertrekken?” Organisatie van een vrijsprekersbijeenkomst, op de vraag of ze een aanslag zelf hadden uitgelokt.
 • Velen wereldwijd hebben zichzelf in januari enkel tot “Charlie” of “Juif” verklaard om op te scheppen, of om zich emotioneel af te reageren. Maar dat maakt niets uit: de terroristen van ISIS denken hoe dan ook dat we allemaal cartoonisten en joden zijn.
 • Om dat we niet met ISIS en hun gelijkgestemden kunnen samenleven, kunnen we er maar beter alles doen wat nodig is om een versneld einde van onze keuze aan deze onwerkbare situatie te maken, voordat zij zelf hun tempo opvoeren om tot het einde van hún keuze te komen.

Wanneer waarheden worden onthuld, zijn deze vaak niet enkel onplezierig, maar vaak ook per ongeluk aan het licht gekomen. Verschillende opvallende voorbeelden kunnen worden genoemd sinds het bloedbad in Parijs op vrijdag de dertiende november. In de dagen na de aanval publiceerde The Times of London enkele interviews met Parijzenaars. Een 46-jarige inwoner van de Franse hoofdstad sprak over hoe “Iedere Parijzenaar is geraakt door deze nieuwe aanvallen.” Om daaraan toe te voegen, verwijzend naar de aanslagen in januari op de redactie van Charlie Hebdo en een joodse supermarkt: “Eerst moesten ze alleen de joden, de schrijvers en de cartoonisten hebben.”

Lees dit opiniestuk van Douglas Murray bij Gatestone Institute

2 gedachten over ““Verklaarbaar terrorisme” vs. “onverklaarbaar terrorisme”

 1. Toch al 2 lichtpuntjes in de duisternis vandaag:
  Donald Trump stelt voor alle moslims de toegang tot de VS te weigeren, en:
  BDW stelt voor de boten terug te duwen.
  De amerikaanse zowel als de belgische elite is al in alle staten.

 2. Vanaf het ontstaan van de islam zijn er moordpartijen in de naam van hun zogenaamde ‘godsdienst’ geweest. Nu hebben we al-qaida, al nusra, boko haram, isis enz., enz.. Maar buiten de ‘algemene moordpartijen’ van de islam zijn er altijd al specifieke groepen geweest die zich bezig hielden met moorden. In de 11de eeuw had met al de Assassijnen, wat eigenlijk in het arabisch betekent ‘gebruiker van hasjiesj en waarvan de Engelse en Franse woorden ‘assassin’ zijn afgeleid https://nl.wikipedia.org/wiki/Assassijnen. We mogen rustig aannemen dat zolang de islam zal bestaan er aanslagen en moorden in de naam van hun ‘god’ en hun ‘profeet’ zullen plaatsvinden en een andere verklaring trachten te vinden is zuiver gelul.

Reacties zijn gesloten.