Vergissen is menselijk

Geplukt bij:Fernand Keuleneer

Hilarisch:

“Geens: ‘El Bakraoui was vrij onder voorwaarden, maar heeft die geschonden en daarom werd hij gezocht. Het was een misdadiger met heel wat op zijn kerfstok. Maar we wisten niet dat hij geradicaliseerd was en de Turken hebben daar ook geen signaal over gegeven. Ze deelden ons enkel mee dat El Bakraoui aan de grens met Syrië werd opgepakt en dat zijn broer betrokken was bij de aanslagen van Parijs.”

De heer El B werd gezocht. Turkije laat blijkbaar weten dat de heer El B opgepakt is aan een transitpunt voor Syriëstrijders aan de grens met Syrië,en blijkbaar dat zijn broer betrokken was bij de aanslagen van Parijs. Maar “we wisten niet dat hij geradicaliseerd was” en “de Turken hebben daar ook geen signaal over gegeven”. Ben opgegroeid in Geel, maar zelden zo’n gekke praat gehoord.

Maar natuurlijk, Bashar was het monster, en vechten tegen Bashar (overigens begrijpelijk gelet op de regerings- en oppositiepropaganda hier) werd lang beschouwd als een nobele daad. Dat had a priori met radicalisering niets te maken, laat staan met terrorisme… En dan maar verwijten sturen aan Turkije. Wat een bende.

‘Ik was zeker dat ik ’s ochtends geen minister meer zou zijn’

7 gedachten over “Vergissen is menselijk

 1. Wat tracht men nu weer voor de burgers te verbergen i.v.m.de nucleaire problemen??Eerst dat zgn´ongeval´in die kerncentrale met die koelvloeistof,nog steeds geen schuldige gevonden!!Dan gaan jodium tabletten uitdelen aan kinderen?En nu de jambon op bezoek bij Obama,wat zou daar weer achterzitten?
  Is de ISLAMdreiging reeds veel verder dan de pamperaars dachten??Zijn de Moslimterroristen reeds veel verder geïnfiltreerd dan de correcten willen toegeven?En niet alleen op luchthavens en kernreactoren maar ook bij de NMBS en de nivb en nog andere instellingen?

  • Beste Ottorongo,
   Ik denk dat u heel dicht bij de waarheid zit “wat zou daar weer achter zitten”. Indien politici van het Vlaams Belang dit zeggen worden ze overladen met alle zonden van de wereld. Om nog maar niet te spreken van de koosnaampjes die ze krijgen. #JeSuisRanzig

  • Wat bent u aan het uitsteken, die brave islamieten die enkel vrede en liefde prediken proberen zwart te maken, hoe is dat toch mogelijk. Ik zeg het u nogmaals, het heeft alles te maken met terrorisme en niets, maar dan ook niets te maken met dat mooi geloof dat de islam is.

 2. Wat ik op deze site niet begrijp is de verdediging dat Bashar Assad en dit terwijl dezelfde heer in Israël als het grote gevaar van hun land wordt gezien.

  • Maar dagaskar toch… er is niemand op deze site die dènkt dat Assad een heilige is, doch wél iemand “waarmee te spreken valt” zodat rampen als het vernietigen van Saddam Houssein èn Khadaffi voortaan kunnen vermeden worden… niks méér, niks minder.

 3. Geens is een typische tsjeef!! (ook als advocaat). Het was het Eubelius (waartoe Geens toen nog behoorde) dat de Arco regeling uitwerkte.
  http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/de-onhoudbaarheid-van-de-arco-waarborg
  met citaat :
  “Volgens Didier Reynders is het immers Koen Geens’ voormalige advocatenkantoor Eubelius dat de Koninklijke Besluiten voor de waarborgregeling opstelde, in opdracht van Arco. Tot voor de aanstelling van Koen Geens tot minister van Financiën was het ook Eubelius dat voor Arco de verdediging van de waarborgregeling in de diverse procedures op zich nam.”(=einde citaat).
  Het is dan ook om de stemmen te redden van de Arco coöperanten dat Geens in de regering moet blijven. (en voor niets anders).
  Over de aanslagen zelf moet en zal men blijven liegen!!
  Ottorongo :
  De werkelijkheid overtreft de fictie. Wat nu bekend is, is maar een zeer klein tipje van de ijsberg. Iedereen moet zwijgen en zal dan ook zwijgen of liegen, danig dat ze allemaal gechanteerd worden.
  Wat de FBI betreft, had Geens gewoon de bal kunnen terugspelen, zeggende dat deze dienst totaal onbetrouwbaar is, gezien de in de VSA opgerolde “terreurnetten” door de FBI zelf worden georganiseerd :
  https://theintercept.com/2015/02/26/fbi-manufacture-plots-terrorism-isis-grave-threats/
  met citaat :
  “Why Does the FBI Have to Manufacture its Own Plots if Terrorism and ISIS Are Such Grave Threats?
  Glenn Greenwald
  Feb. 26 2015, 1:19 p
  The known facts from this latest case seem to fit well within a now-familiar FBI pattern whereby the agency does not disrupt planned domestic terror attacks but rather creates them, then publicly praises itself for stopping its own plots.”(=einde citaat).
  De vraag die ook dient gesteld te worden is :
  Hoe kwam het FBI in het bezit van de info over Bakraoui?? Ging het hier ook om een “betaalde informant”??(die nadien de “kazak” draaide). Of wist men via een andere dienst wat er er werkelijk gaande was en wou men zich nog vlug indekken!!
  Het feit dat de Bakraoui op vrije voeten liep is ook geen verrassing.
  Als men het systeem kent, onder de belgische bezetting, dan is dit een normale procedure onder het motto : “soort zoekt soort en soort verdedigt soort”.
  Het is op basis van hetzelfde principe dat Dutroux indertijd ook vrij kwam en nog een invalide uitkering kreeg!! Of anders gezegd : het gaat hier om de zoveelste etterbuil veroorzaakt door de belgische ziekte.
  Voor de rest is de tijd nog niet rijp om dieper in te gaan op de achtergronden van de aanslagen.

 4. Nee, Turkije hoort niet thuis in de Europese Unie. De leiders zouden er beter aan doen dit te zeggen. Vijf minuten politieke moed, aub.

  Karel De Gucht

  die vijf min.moed ! dat is pffft!!

Reacties zijn gesloten.