Verdeel en heers

Verdeel en heers

Assad lacht in zijn vuistje.  Binnenkort kan hij gewoon in zijn zetel zitten en afwachten tot de ‘rebellen’ elkaar uitgemoord hebben.

Meerdere ‘rebellengroeperingen’, waaronder ook de radicaalste moslimextremisten, hebben zich losgeweekt van de Syrische Nationale Coalitie.  Blijkbaar doen ze liever elk hun eigen ding.  Het in het buitenland erkende oppositieverbond erkennen ze niet, werd er dinsdagavond in een persmededeling bekend gemaakt.  Ook de ‘overgangsregering’ o.l.v. Ahmed Tomeh, waaronder het door de ‘rebellen’ bezet bevrijd gebied valt, wordt niet als leidinggevend beschouwd.

Bij de ondertekenaars van de afsplitsing zijn er vertegenwoordigers van het Vrije Syrische Leger, van het Al-Nusra-Front en van de Tawhid-Brigade.  Alle 13 ‘rebellengroeperingen’ zijn voorstander van de sharia, als énige bron der wetgeving.  En ze roepen op om eendrachtig te zijn.  Splitsen om eendrachtig te zijn.  Da’s een doordenkertje.  Ze vertrouwen elkaar voor geen centimeter.  Verwijten over en weer over machtsmisbruik.  Van elkaar, tegenover elkaar.

De Syrische Nationale Coalitie verwijt de ‘rebellen’ de strijd tegen Assad op te geven en in de plaats daarvan hun invloed in de ‘bevrijde zones’ uit te breiden.

Aan wie gaan de Amerikanen en de Fransen nu wapens leveren?

Bron: 24Min.onLine

FT

2 gedachten over “Verdeel en heers

  1. Als men ziet dat de FED ongelimiteerd geld blijft pompen in het failliete Amerika, kan dit enkel wijzen op het aansturen van een militaire interventie in Syrië. Voor ons zal het bijdrukken van dollars enkel maken dat de euro duurder wordt en dit te nadele van de export in West Europa. Wij zullen bijna gedwongen worden, economisch gezien, om het oorlogszuchtige Amerika te volgen.

  2. Lap, ik heb het nog maar pas geschreven in een vorig reactie… en het is hier ook al. 🙂

Reacties zijn gesloten.